4 Bästa Vandringsshorts (2024): Bäst i Test

bästa vandringsshorts bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juni 2023

Vandring är en populär utomhusaktivitet som ger människor möjlighet att utforska naturen, få lite motion och njuta av naturen. Rätt utrustning är dock avgörande för en lyckad vandring, och en av de viktigaste utrustningarna är ett par bra vandringsshorts. Oavsett om du är en man eller en kvinna kan det göra stor skillnad för din vandring att hitta rätt par shorts.

I den här guiden utforskar vi de bästa vandringsshortsen för män och kvinnor och tar hänsyn till faktorer som komfort, hållbarhet och funktionalitet. Vi ger också tips om hur du väljer rätt par shorts för din nästa vandring, så att du kan se till att du är helt förberedd för ditt äventyr. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare kommer den här guiden att hjälpa dig att hitta det perfekta paret vandringsshorts för din nästa vandring.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Vandringsshortsen För Dam & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Vandringsshorts Herr & Dam: Revolution Race GP Shorts Herr / Revolution Race GP Shorts Dam - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Vandringsshorts Herr: Fjällrävens Men's Abisko Lite Shorts - Läs Recension
 3. 3
  Näst Bäst i Test Vandringsshorts Dam (Med Stretch): Revolution Race Summit Short Tights Dam - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga Vandringsshorts För Dam & Herr: Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts / Urberg Women's Liabygda Hiking Shorts - Läs Recension

1. Revolution Race GP Shorts Herr / Revolution Race GP Shorts Dam

Bäst i Test Vandringsshorts Herr & Dam


RevolutionRace-GP-Shorts

Huvudmaterial:

Polyester

Vikt:

340/376 g

Antal Fickor:

5/4 st

Hållbara, Bekväma Och Grymma Allround Vandringsshorts För Dam Och Herr

Revolution Race GP Shorts är ett utmärkt val för både män och kvinnor som vill ha ett par slitstarka och bekväma vandringsshorts. Dessa shorts är tillverkade av polyester, ett material som är känt för sina snabbtorkande och fukttransporterande egenskaper, vilket gör det perfekt för utomhusaktiviteter.

Herrversionen väger 340 g och damversionen 376 g, vilket gör dem lätta och lätta att bära. Shortsen har 5 respektive 4 fickor, vilket ger gott om förvaringsutrymme för viktiga saker som telefon, nycklar och snacks.

En av de främsta fördelarna med dessa shorts är deras komfort. De har viss stretch framtill, vilket ger en bekväm och obehindrad passform. Materialet är också hållbart och slitstarkt, vilket gör att shortsen håller under flera vandringar. Dessutom kan dessa shorts stå emot både vind och vatten väl, vilket gör dem till ett bra alternativ för en mängd olika väderförhållanden.

En av nackdelarna med Revolution Race GP Shorts är dock att de är ett något dyrare alternativ jämfört med andra vandringsshorts på marknaden.

På det hela taget är Revolution Race GP Shorts ett utmärkt val för både män och kvinnor som letar efter slitstarka, bekväma och allsidiga vandringsshorts som också ser bra ut. Trots det högre priset är de värda investeringen för sin mångsidighet, komfort och hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväma med lite stretch framtill
 • Slitstarka och hållbara material
 • Tål både vind och vatten bra

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

2. Fjällrävens Men's Abisko Lite Shorts

Näst Bäst i Test Vandringsshorts Herr


Fjällrävens Men's Abisko Lite Shorts

Huvudmaterial:

Syntet

Vikt:

250 g

Antal Fickor:

4 st

Lätta Och Luftiga Vandringsshorts Perfekt För Sommarturer

Fjällrävens Abisko Lite Shorts för män är ett utmärkt val för män som letar efter lätta och luftiga vandringsshorts som är perfekta för sommarturer. Dessa shorts är tillverkade av syntetmaterial, ett lätt och flexibelt tyg som är perfekt för utomhusaktiviteter. De väger 250 g, vilket gör dem otroligt lätta och lätta att bära. Shortsen har 4 fickor som ger gott om förvaringsutrymme för väsentligheter som telefon, nycklar och snacks.

En av de största fördelarna med dessa shorts är deras goda ventilation. De är utformade för att hålla bäraren sval och torr, även under varma sommardagar. Midjebandet är något högre runt midjan vilket ger optimal komfort när de bärs med en ryggsäck.

En av nackdelarna med Fjällrävens Men's Abisko Lite Shorts är dock att de inte är särskilt varma, vilket gör att de inte passar för kallare dagar. Dessutom anses de vara ett dyrt alternativ jämfört med andra vandringsshorts på marknaden.

På det hela taget är Fjällrävens Men's Abisko Lite Shorts ett bra val för män som letar efter lätta och luftiga vandringsshorts som är perfekta för sommarvandring. De är bekväma, lätta och har bra ventilation. De är dock kanske inte lämpliga för kallare dagar och anses vara ett dyrt alternativ.

FÖRDELAR

 • Lätta och smidiga
 • Fantastisk ventilation
 • Lite högra runt midjan för optimal komfort med ryggsäck

NACKDELAR

 • Är inte särskilt varma, passar inte för kallare dagar
 • Dyra

3. Näst Bäst i Test Vandringsshorts Dam (Med Stretch)

Näst Bäst i Test Vandringsshorts Dam (Med Stretch)


Revolution-Race-Summit-Short-Tights-Dam

Huvudmaterial:

Polyamid

Vikt:

265 g

Antal Fickor:

3 st

Smidiga Vandringsshorts Med Stretch Och Hög Midja För Dam

Revolution Race Summit Short Tights är ett utmärkt val för kvinnor som letar efter flexibla och stretchiga vandringsshorts med hög midja. Dessa shorts är tillverkade av polyamid, ett syntetiskt material som är känt för sina stretchiga och hållbara egenskaper. De väger 265 g, vilket gör dem lätta och lätta att bära. Shortsen har 3 fickor som ger gott om förvaringsutrymme för väsentligheter som telefon, nycklar och snacks.

En av de främsta fördelarna med dessa shorts är deras komfort. Shortsen är utformade med stretch som ger en bekväm och obehindrad passform. Dessutom har de en praktisk lårficka, perfekt för att förvara din mobil. Den höga och smickrande passformen, som liknar strumpbyxor, gör dem perfekta för en mängd olika kroppstyper.

En av nackdelarna med Revolution Race Summit Short Tights är dock att de inte är särskilt vattenavvisande, vilket gör dem olämpliga för våta förhållanden.

På det hela taget är Revolution Race Summit Short Tights ett utmärkt val för kvinnor som letar efter flexibla och stretchiga vandringsshorts med hög midja. De är bekväma, lätta och har praktiska fickor. De är dock kanske inte lämpliga för våta förhållanden.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväma med stretch
 • Smidig lårficka för förvaring av mobil
 • Hög och smickrande passform likt tights

NACKDELAR

 • Inte särskilt vattentåliga

4. Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts / Urberg Women's Liabygda Hiking Shorts

Bästa Billiga Vandringsshorts För Dam & Herr


Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts

Huvudmaterial:

Polyester

Vikt:

320 g

Antal Fickor:

4 st

Billiga Och Effektiva Vandringsshorts För Både Herr Och Dam

Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts och Urberg Women's Liabygda Hiking Shorts är ett utmärkt val för både män och kvinnor som letar efter billiga och effektiva vandringsshorts. Dessa shorts är tillverkade av polyester, ett material som är känt för sina snabbtorkande och fukttransporterande egenskaper, vilket gör det perfekt för utomhusaktiviteter. De väger 320 g, vilket gör dem lätta och lätta att bära. Shortsen har 4 fickor som ger gott om förvaringsutrymme för väsentligheter som telefon, nycklar och snacks.

En av de största fördelarna med dessa shorts är deras överkomlighet, de är mycket rimligt prissatta. De är också hållbara och långvariga, vilket gör dem till en bra investering. Shortsen erbjuder också god rörlighet med stretchiga delar, vilket ger ett bra rörelseutbud under din vandring.

En av nackdelarna med Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts och Urberg Women's Liabygda Hiking Shorts är dock att de går lite små i storleken, så det rekommenderas att man väljer en större storlek. Dessutom är de kanske inte lika bekväma som vissa dyrare alternativ.

Sammantaget är Urberg Men's Liabygda Hiking Shorts och Urberg Women's Liabygda Hiking Shorts ett bra val för både män och kvinnor som letar efter en billig och effektiv vandringsshorts. De är slitstarka, lätta och erbjuder god rörlighet med stretchiga delar. De kan dock vara små i storleken och inte lika bekväma som vissa dyrare alternativ.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda
 • Slitstarka och håller länge
 • Bra rörelsehet med stretchiga partier

NACKDELAR

 • Lite små i storleken
 • Inte lika bekväma som vissa dyrare alternativ

Vandringsshorts - Köptips

Innan man köper ett par vandringsshorts finns det vissa aspekter som kan vara bra att veta om, för att bättre kunna urskilja skillnaden mellan olika modeller och hur dessa skulle kunna fungera med dina utomhusaktiviteter. Här är några av de viktigaste faktorerna att ta i beaktning.

Material

När det gäller vandringsshorts är materialet en viktig faktor att ta hänsyn till. Leta efter shorts som är tillverkade av snabbtorkande, fukttransporterande och slitstarka material som nylon eller polyester. Dessa material hjälper dig att hålla dig sval och torr under vandringen genom att transportera bort svett och fukt från huden. De är också lätta och andningsbara vilket kan ge komfort under aktiviteten.

vandringsshorts bästa på marknaden

Snabbtorkande material är särskilt viktigt för vandrare, eftersom de torkar snabbt efter att ha blivit blöta, oavsett om det är på grund av svett eller en oväntad bäckövergång. Detta är viktigt för att bibehålla komforten och förhindra skav, samt för att dina shorts inte ska bli tunga och vattenfyllda.

Fukttransporterande material fungerar genom att dra bort svetten från huden och flytta den till shortsens yta, där den lättare kan avdunsta. Detta bidrar till att hålla dig sval och torr, även under intensiv fysisk aktivitet.

UV-skydd är viktigt om du vandrar under soliga förhållanden, eftersom långvarig exponering för solens UV-strålar kan leda till solbränna och hudskador. Leta efter shorts med inbyggt UV-skydd som hjälper till att skydda din hud från skadliga UV-strålar. Detta kan vara särskilt viktigt för vandringar som sker på hög höjd eller i områden med höga nivåer av UV-strålning.

Sammanfattningsvis är material som nylon eller polyester bra val för vandringsshorts eftersom de är snabbtorkande, fukttransporterande, slitstarka och lätta, vilket kan ge komfort och funktionalitet för aktiviteten.

Passform

När du väljer vandringsshorts bör passform och komfort vara högsta prioritet. Se till att shortsen sitter bekvämt och inte begränsar dina rörelser. Ett bra sätt att säkerställa detta är att leta efter shorts med en avslappnad passform. En avslappnad passform ger tillräckligt med utrymme för att du ska kunna röra dig fritt och bekvämt, utan att det känns för tajt eller begränsande.

En annan viktig aspekt av passform och komfort är ett justerbart midjeband. Med ett justerbart midjeband kan du anpassa shortsens passform till din kropp, vilket garanterar en bekväm och säker passform. Vissa shorts har elastiska midjeband eller dragband, som kan justeras för att få en tight eller lösare passform. Detta kan vara särskilt användbart för vandrare som kan fluktuera i vikt eller för dem som vill ha en mer anpassningsbar passform.'

Stil

När du väljer vandringsshorts är stilen också en viktig faktor att ta hänsyn till. Vandringsshorts finns i olika stilar, t.ex. traditionella shorts eller konvertibla shorts (shorts som kan omvandlas till byxor).

Traditionella shorts är den vanligaste typen av vandringsshorts, de är utformade för att bäras som shorts och har en kortare innersöm. De är perfekta för vandringar i varmt väder, eftersom de ger ventilation och tillåter maximal rörelsefrihet.

Convertible shorts, å andra sidan, är utformade för att omvandlas till byxor. De har en längre innersöm och har ofta dragkedjor eller tryckknappar som gör det möjligt att ta av benen och förvandla shortsen till byxor. Detta kan vara en bra funktion för vandrare som kan stöta på olika förhållanden på stigarna, eftersom byxorna kan ge ytterligare skydd mot elementen och även kan tas av när vädret blir varmare. SJälvklart kan ett par tunna vandringsbyxor också fungera bra.

Överväg vilken stil som passar bäst för dina behov, till exempel om du planerar att vandra i varmt väder kan traditionella shorts vara det bästa valet, men om du planerar att vandra i olika förhållanden kan konvertibla shorts vara ett mer mångsidigt alternativ.

Hållbarhet

Hållbarhet är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer vandringsshorts. Leta efter shorts med förstärkta sömmar och robust konstruktion för att klara tuffa förhållanden på vandringslederna. På så sätt kan du se till att dina shorts håller i flera vandringar och klarar av stigarnas slitage. Leta efter shorts som är tillverkade av hållbara, snabbtorkande och fukttransporterande material också, till exempel nylon eller polyester, som är kända för sin hållbarhet och styrka.

vandringsshort dam hög midja

Förstärkta sömmar och en robust konstruktion kan hjälpa till att förhindra tårar och revor, som kan orsakas av att de fastnar i grenar eller gnider mot stenar. Slitstarka material hjälper också till att skydda shortsen från nötning och andra typer av slitage.

Fickor

Fickor på dina vandringsshorts kan vara ett smidigt sätt att förvara och komma åt viktiga saker när du är ute på vandringen. När du funderar på fickor bör du leta efter shorts med flera fickor. På så sätt kan du förvara och organisera olika föremål i olika fickor, vilket gör dem lätta att hitta och komma åt.

En ficka som är mycket användbar är en ficka med dragkedja eller en säkrad ficka, denna kan användas för att förvara föremål som behöver förvaras säkert, till exempel en telefon, nycklar eller pengar. Att ha en säker ficka kan också förhindra att föremålen faller ut när du är på väg.

En annan användbar ficka är en nätficka, den är perfekt för föremål som du vill hålla torra, till exempel snacks eller energibars.

Tänk dessutom på storleken och placeringen av fickorna, se till att de är lättillgängliga och tillräckligt stora för att förvara de föremål som du vill ha med dig på vandringen.

Om du tar hänsyn till alla dessa faktorer när du väljer vandringsshorts kan du vara säker på att hitta ett par som är bekväma, snygga och slitstarka nog att ge bästa möjliga skydd på dina äventyr. 

Vanliga Frågor Om Vandringsshorts

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par vandringsshorts, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av shorts, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vandringsshortsen?

De bästa vandringsshortsen är enligt vårt test Revolution Race GP Shorts Herr / Revolution Race GP Shorts Dam, ett par otroligt bekväma och mångsidiga vandringsshorts för dam och herr som kommer till ett bra pris.

Vad kostar vandringsshorts?

Priserna kan variera beroende på typ och märke. Vissa vandringsshorts kan kosta så lite som 250 kronor, men i de flesta fallen kommer du att behöva betala runt 500-800 kronor för ett par kvalitetsshorts.

Vilka är de bästa materialen för vandringsshorts?

Nylon och polyester är bra val för vandringsshorts eftersom de är snabbtorkande, fukttransporterande, slitstarka och lätta. Dessa material hjälper dig att hålla dig sval och torr under vandringen.

Hur ska vandringsshorts sitta?

Vandringsshorts ska sitta bekvämt och inte begränsa dina rörelser. Leta efter shorts med en avslappnad passform och ett justerbart midjeband för en bekväm passform. Se till att prova shortsen och röra dig i dem för att se till att de inte begränsar rörligheten och inte åker upp eller klumpas ihop.

Vilken typ av fickor ska jag leta efter i vandringsshorts?

Leta efter shorts med flera fickor, inklusive en ficka med dragkedja eller en ficka med säkerhet för föremål som måste hållas säkra, t.ex. telefon, nycklar eller pengar, och en nätficka för föremål som måste hållas torra. Tänk dessutom på storleken och placeringen av fickorna, se till att de är lättåtkomliga och tillräckligt stora för att förvara de föremål du behöver ha med dig på vandringen.

Behöver jag UV-skydd i mina vandringsshorts?

Ja, om du ska vandra i soliga förhållanden är UV-skydd viktigt eftersom långvarig exponering för solens UV-strålar kan leda till solbränna och hudskador. Leta efter shorts med inbyggt UV-skydd som hjälper till att skydda din hud från skadliga UV-strålar.

Är konvertibla shorts ett bra alternativ för vandring?

Konvertibla shorts kan vara ett bra alternativ för vandring, eftersom de är mer mångsidiga än traditionella shorts. De kan omvandlas till byxor, vilket ger ytterligare skydd mot väder och vind, och kan också tas av när vädret blir varmare. Fundera över vilken stil som passar bäst för dina behov innan du gör ditt köp.

Hur rengör och vårdar jag mina vandringsshorts?

Det är viktigt att du följer skötselinstruktionerna på etiketten på dina shorts. I allmänhet kan vandringsshorts tvättas och torkas i maskin, men det är alltid bäst att använda ett milt tvättmedel och tvätta dem separat från andra föremål för att undvika att de går sönder och rivs. Undvik att använda blekmedel eller mjukgörare.

Sammanfattningsvis Om Vandringsshorts

Ett bra par vandringsshorts kan vara det perfekta substitutet till ett par vandringsbyxor om du ska ut och vandra i sommarvärme. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 37

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.