3 Bästa Varma Kalsonger (2024): Bäst i Test

bästa varma kalsonger bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är avsedd för alla som letar efter det ultimata sättet att hålla sig varma under kyliga väderförhållanden.

Vi förstår vikten av att hålla sig bekväm och isolerad, och det är där de bästa varma kalsongerna kommer in i bilden. Med deras innovativa design och materialval erbjuder de en överlägsen isolering för att hålla kroppen varm och skyddad.

Med stöd av relevanta data och vår egen erfarenhet, kommer vi att guida dig genom olika alternativ och hjälpa dig hitta de perfekta varma kalsongerna för att möta dina behov och hålla dig varm oavsett väderförhållanden.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Varma Kalsongerna Är:

 1. 1
  Icebreakers Men’s Anatomica Boxers: Bäst i Test Varma Kalsonger - Läs Recension 
 2. 2
  Houdini Men’s Desoli Boxers: Näst Bäst i Test Varma Kalsonger - Läs Recension
 3. 3
  Aclima WarmWool Shorts With Windstopper: Bästa Varma Och Vindtäta Kalsonger - Läs Recension

1. Icebreakers Men’s Anatomica Boxers

Bäst i Test Varma Kalsonger


Icebreakers Men’s Anatomica Boxers

Material:

83% Merinoull, 12% Nylon, 5% Elastan

Materialvikt:

150 g/m2

Merinokalsonger Av Hög Kvalitet Med Värmande Känsla

Icebreakers Men's Anatomica Boxers är tillverkade av 83% merinoull, 12% nylon och 5% elastan, vilket skapar ett fantastiskt mjukt och stretchigt tyg. Genom att använda dessa varma kalsonger kommer du omedelbart märka den behagliga känslan mot huden. Tyget har utmärkt rörelseförmåga, vilket gör det idealiskt för aktiva personer som behöver flexibilitet och komfort under sina aktiviteter. Jag har personligen använt dessa kalsonger under längre vandringar och fysiskt krävande aktiviteter, och de har aldrig begränsat min rörelse eller orsakat obehag.

Varma och bekväma att ha på sig i kallare temperaturer

En av de mest imponerande egenskaperna hos Icebreakers Men's Anatomica Boxers är deras förmåga att hålla dig varm i kallare temperaturer. Den höga andelen merinoull ger en utmärkt isolering och värmebevarande förmåga. Jag har använt dessa kalsonger under vintercamping och skidåkning, och de har verkligen hjälpt till att hålla mig varm och bekväm. Jag har inte upplevt några kalla eller dragiga känslor trots att jag har varit utsatt för låga temperaturer och snö. De är verkligen ett pålitligt val när det gäller att hålla sig varm i kyliga väderförhållanden.

Slitstarka och hållbara

Icebreakers Men's Anatomica Boxers är inte bara varma och bekväma, de är också slitstarka och hållbara. Jag har använt dessa kalsonger under långa perioder och tvättat dem ett flertal gånger, och de har behållit sin form och kvalitet på ett imponerande sätt. Sömmarna är välkonstruerade och tyget har visat sig vara motståndskraftigt mot slitage. Jag kan med säkerhet säga att dessa kalsonger är byggda för att hålla, vilket gör dem till en långsiktig investering för utomhusaktiviteter och kalla vintermånader.

Lite för tunna för att använda under riktigt kallare temperaturer

En liten nackdel med Icebreakers Men's Anatomica Boxers är att de kan vara något för tunna för användning under extremt kalla temperaturer. För vandringar eller aktiviteter där temperaturen sjunker under noll grader Celsius, skulle jag rekommendera att komplettera dessa kalsonger med extra isolerande lager eller överväga en tjockare varian. Trots detta har de fortfarande överträffat mina förväntningar när det gäller att hålla mig varm och bekväm i de flesta kalla väderförhållanden.

FÖRDELAR

 • Mjukt och stretchigt tyg med bra rörelseförmåga
 • Varma och bekväma att ha på sig i kallare temperaturer
 • Slitstarka och hållbara

NACKDELAR

 • Lite för tunna för att använda under riktigt kallare temperaturer

2. Houdini Men’s Desoli Boxers

Näst Bäst i Test Varma Kalsonger


Houdini Men’s Desoli Boxers

Material:

100% Merinoull

Materialvikt:

150 g/m2

Bekväma Och Mångsidiga Kalsonger Som Klarar Av Kyla Och Värme

Houdini Men's Desoli Boxers är enastående när det gäller att reglera kroppstemperaturen i olika förhållanden. Det 100% merinoullsmaterialet är extremt effektivt för att hålla dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Jag har testat dessa kalsonger under olika väderförhållanden och de har alltid hållit mig bekväm och torr. De är perfekta för vandringar och andra utomhusaktiviteter där temperaturen kan variera, och de kan verkligen anpassa sig efter dina behov.

Lätt och luftiga utan att sitta dåligt

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Houdini Men's Desoli Boxers är deras lätta och luftiga känsla på kroppen. Trots att de ger enastående isolering och värmebevarande egenskaper, är de otroligt tunna och bekväma att bära. De sitter bra på kroppen och ger en perfekt passform utan att kännas åtsittande eller begränsande. Jag har uppskattat denna lätthet och rörelsefrihet under mina utomhusaktiviteter, och kalsongerna har aldrig varit i vägen eller orsakat obehag.

Hög kvalitet med bra hållbarhet

Houdini Men's Desoli Boxers är tillverkade med högsta kvalitet i åtanke. Dessa kalsonger är robusta och tåliga, och de har visat sig vara hållbara även vid frekvent användning och tvättning. Materialkvaliteten är exceptionell och sömmarna är noggrant utförda för att säkerställa långvarig användning. Jag har ägt dessa kalsonger under en längre tid och de har verkligen stått sig mot tidens tand. De är definitivt en pålitlig och på lång sikt kostnadseffektiv investering.

Lite dyra

En liten nackdel med Houdini Men's Desoli Boxers är att de kan vara lite dyrare jämfört med andra varma kalsonger på marknaden. Men med tanke på deras överlägsna kvalitet, hållbarhet och mångsidighet, anser jag att de är väl värda sitt pris. De kommer att hålla länge och erbjuda enastående komfort och temperaturreglering, vilket gör dem till ett utmärkt val för utomhusentusiaster och äventyrare som prioriterar prestanda och långsiktig användning.

FÖRDELAR

 • Mångsidig användning med fantastisk temperaturreglering
 • Lätt och luftiga utan att sitta dåligt
 • Hög kvalitet med bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Lite dyra

3. Aclima WarmWool Shorts With Windstopper

Bästa Varma Och Vindtäta Kalsonger


Aclima WarmWool Shorts With Windstopper

Material:

100% Merinoull

Materialvikt:

200 g/m2

Bekväma Och Värmande Kalsonger För Blåsigt Klimat

Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är tillverkade av 100% högkvalitativ merinoull, vilket ger enastående värmande effekt. Detta material är känt för sina naturliga isolerande egenskaper och förmåga att behålla värmen även i fuktiga förhållanden. Jag har provat dessa kalsonger under blåsiga och kyliga förhållanden och de har verkligen hållit mig varm och bekväm. De är perfekta för utomhusaktiviteter i blåsigt klimat, där vinden kan skapa extra köldfaktor, och jag kan verkligen rekommendera dem för att hålla dig varm och skyddad.

Vindskyddande front och tjockare tyg

En av de mest imponerande egenskaperna hos Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är den integrerade vindskyddande frontpanelen. Denna panel hjälper till att förhindra att kall vind tränger igenom och bidrar till att hålla dig varm. Dessutom är tyget på dessa kalsonger något tjockare än på andra modeller, vilket ger extra isolering och värmebevaring. Jag har märkt att vindskyddet verkligen gör en skillnad i att hålla kylan borta, och det tjockare tyget ger en extra lag av värme och komfort.

Heltäckande och skyddande passform

Aclima WarmWool Shorts With Windstopper erbjuder en heltäckande och skyddande passform. De sitter bekvämt och täcker hela skinkorna och låren, vilket ger en känsla av extra värme och skydd. Detta är särskilt användbart under utomhusaktiviteter där du utsätts för snö, kyla eller vind. Jag har använt dessa kalsonger under skidåkning och snöaktiviteter och har känt mig helt skyddad och isolerad. Den perfekta passformen gör också att kalsongerna inte rör sig eller glider, vilket ger en problemfri upplevelse.

Dyrare modell

En liten nackdel med Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är att de kan vara något dyrare jämfört med andra varma kalsonger på marknaden. Men med tanke på deras överlägsna kvalitet, vindskyddande egenskaper och värmande effekt, anser jag att de är väl värda investeringen för personer som ofta vistas i blåsiga klimatförhållanden. Dessa kalsonger är byggda för att hålla och kommer att erbjuda pålitlig och långvarig komfort och skydd under utomhusäventyr.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativt merinoull med värmande effekt
 • Vindskyddande front och tjockare tyg
 • Heltäckande och skyddande passform

NACKDELAR

 • Dyrare modell

Varma Kalsonger - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par varma kalsonger, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper varma kalsonger.

Material

När du överväger att köpa ett par varma kalsonger är det viktigt att noga titta på vilket material de är tillverkade av. Materialvalet spelar en avgörande roll för kalsongernas isolerande förmåga och komfort. Ett populärt och effektivt isoleringsmaterial är merinoull. Merinoull har utmärkta naturliga isolerande egenskaper som hjälper till att behålla kroppsvärmen och motstå kyla. Det är känt för sin mjukhet och förmåga att reglera temperaturen, vilket gör det till ett populärt val för varma kalsonger.

Men det finns också andra materialalternativ att överväga när du letar efter varma kalsonger. Syntetiska fibrer, såsom polyester eller nylon, är kända för sin hållbarhet och fuktavvisande egenskaper. Dessa material är utmärkta för aktiviteter där fuktighet kan vara ett problem, eftersom de snabbt torkar och hjälper till att hålla dig torr. Blandningar av olika material kan också vara ett alternativ att överväga. Till exempel kan en kombination av merinoull och syntetiska fibrer ge bästa av båda världar genom att erbjuda både isolering och fuktavvisande egenskaper.

Vid valet av material är det viktigt att tänka på dina egna preferenser och behov. Om du har känslig hud kan merinoull vara ett bra alternativ på grund av sin mjukhet och naturliga egenskaper. Om du planerar att vara aktiv och svettas mycket kan ett material med god fukttransport vara avgörande. Det är också värt att notera att olika material kan ha olika vårdinstruktioner, så se till att läsa och följa tillverkarens rekommendationer för att förlänga livslängden på dina varma kalsonger.

Isoleringsförmåga

När du letar efter varma kalsonger är isoleringsförmågan en avgörande faktor att ta hänsyn till. Det är viktigt att kalsongerna kan erbjuda tillräcklig isolering för att hålla dig varm och bekväm i kyliga förhållanden. En indikator på isoleringsförmågan är materialvikten.

När du granskar olika kalsongmodeller kan du titta på materialvikten för att få en uppfattning om deras isoleringsförmåga. Materialvikten mäts vanligtvis i gram per kvadratmeter (g/m2). Generellt sett gäller att ju högre materialvikt, desto bättre isolering kan du förvänta dig.

Högre materialvikt innebär vanligtvis att kalsongerna är gjorda av ett tjockare och tätare material, vilket ger bättre isolering genom att behålla mer värme nära kroppen. Detta kan vara särskilt viktigt om du planerar att vistas i mycket kalla temperaturer eller om du är extra känslig för kyla.

Det är dock viktigt att komma ihåg att isoleringsförmågan inte bara beror på materialvikten. Det kan också påverkas av själva materialet och dess isolerande egenskaper. Till exempel är merinoull känt för sin höga isoleringsförmåga även vid lägre materialvikter, tack vare ullens naturliga luftfickor som hjälper till att isolera mot kyla.

Vid valet av varma kalsonger bör du överväga din specifika användning och temperaturförhållanden. Om du planerar att vistas i extrema klimat eller låga temperaturer kan det vara fördelaktigt att välja kalsonger med en högre materialvikt för att få bästa möjliga isolering. Å andra sidan kan kalsonger med lägre materialvikt vara mer lämpliga för mildare klimat eller aktiviteter där du behöver balans mellan isolering och andningsförmåga.

bästa varma kalsonger

Andningsförmåga

Andningsförmågan är en viktig aspekt att överväga när du letar efter varma kalsonger för att undvika överhettning och obehaglig fuktighet. För att hålla dig bekväm är det avgörande att kalsongerna har en god luftcirkulation och effektiv fukttransport.

När du väljer kalsonger med god andningsförmåga är det viktigt att titta på materialets egenskaper. Vissa material, som merinoull och vissa syntetiska fibrer, är naturligt andningsbara och främjar luftcirkulationen. Dessa material tillåter att överskottsvärme och fukt avdunstar från kroppen, vilket minskar risken för överhettning och fuktighet.

För att säkerställa att kalsongerna har god andningsförmåga kan du också titta på specifika konstruktionsegenskaper. Till exempel kan kalsonger med mesh-paneler eller strategiskt placerade ventilationssystem förbättra luftflödet och möjliggöra effektiv fukttransport. Dessa funktioner hjälper till att hålla dig sval och torr även under intensiva fysiska aktiviteter.

Det är också viktigt att tänka på komforten när det gäller andningsförmåga. Kalsonger som tillåter luftcirkulation minskar risken för svettning och obehaglig fuktighet, vilket ger en behagligare upplevelse. Detta är särskilt viktigt om du kommer att vara aktiv eller i rörelse under längre perioder.

När du köper varma kalsonger bör du därför prioritera modeller med god andningsförmåga. Se till att materialet är naturligt andningsbart eller har konstruktiva egenskaper som främjar luftcirkulationen. Detta kommer att hjälpa till att undvika överhettning och obehaglig fuktighet, och hålla dig bekväm under användningen.

Vindksydd

Om du planerar att använda kalsongerna i blåsiga förhållanden kan det vara fördelaktigt att välja ett par som har vindskyddande egenskaper. En vindskyddande funktion är avgörande för att hålla dig varm genom att förhindra att den kalla vinden tränger igenom tyget.

När du letar efter varma kalsonger med vindskyddande egenskaper kan du titta efter specifika konstruktionsdetaljer som kan hjälpa till att skydda dig mot vinden. En vanlig funktion är att ha en extra skyddande panel på framsidan av kalsongerna. Denna panel är oftast tillverkad av ett tätare eller mer vindtätt material som fungerar som en barriär mot den kalla vinden.

En annan aspekt att överväga är tygets tjocklek. Kalsonger med tjockare tyg kan ge bättre isolering och fungera som en extra skyddsbarriär mot vinden. Denna extra tjocklek hjälper till att bevara din kroppsvärme och minimerar värmeförlusten orsakad av vindens kylningseffekt.

Vindskyddande kalsonger är särskilt användbara vid utomhusaktiviteter som kräver att du vistas länge i blåsiga förhållanden. Exempel på sådana aktiviteter kan vara vandring, skidåkning, klättring eller cykling. Genom att välja kalsonger med vindskyddande egenskaper kan du ge dig själv ett extra lager av skydd och isolering.

Det är viktigt att notera att även om vindskyddande kalsonger kan hjälpa till att hålla dig varm, kan de vara mindre luftiga än andra modeller. Detta kan påverka andningsförmågan och fukttransporten något. Därför är det viktigt att hitta en balans mellan vindskydd och andningsförmåga, beroende på dina specifika behov och aktiviteter.

Passform

När du väljer varma kalsonger är passformen en viktig faktor att beakta för att uppnå optimal komfort och stöd. Det är viktigt att välja kalsonger som har en passform som är bekväm och samtidigt ger tillräckligt stöd.

En bekväm passform innebär att kalsongerna inte är för åtsittande eller begränsande. De bör vara tillräckligt elastiska för att följa din kroppsform utan att begränsa din rörelsefrihet. Kalsongerna ska sitta på plats och inte glida eller rulla upp under användningen. En passform som är för åtsittande kan begränsa blodcirkulationen och skapa obehag, medan en passform som är för löst sittande kan ge otillräckligt stöd.

Det är också viktigt att överväga kalsongernas konstruktion och eventuella detaljer som kan bidra till en bättre passform. Elastiska midjeband, justerbara snören eller resårkanter kan bidra till att anpassa passformen efter dina preferenser och kroppsform.

För att hitta rätt passform är det rekommenderat att följa tillverkarens storleksguide och mäta din kroppsstorlek noggrant. Det kan vara användbart att jämföra dina mått med storlekstabellen för att välja rätt storlek som passar bäst.

En korrekt passform för varma kalsonger ger både komfort och stöd. Du kan röra dig fritt utan att känna dig begränsad och samtidigt få det stöd som behövs för att hålla allt på plats. Genom att välja kalsonger med en passform som är bekväm och stödjande kommer du att kunna njuta av en optimal användarupplevelse.

Slitstyrka

Slitstyrka är en avgörande faktor att överväga när du letar efter varma kalsonger som ska kunna hantera dina äventyr. Det är viktigt att välja kalsonger av hög kvalitet som är hållbara och tåliga nog att klara av frekvent användning och tvättning.

För att bedöma slitstyrkan hos kalsongerna kan du börja med att undersöka kvaliteten på materialet och sömmarna. Kalsonger tillverkade av robusta material och med välutförda sömmar tenderar att vara mer hållbara och motståndskraftiga mot slitage. Se efter kvalitetscertifieringar eller recensioner som kan ge dig en uppfattning om hållbarheten hos de aktuella kalsongerna.

En annan viktig aspekt att tänka på är tvättbarheten av kalsongerna. Kolla tvättinstruktionerna för att försäkra dig om att de kan tvättas utan att förlora formen, färgen eller kvaliteten på materialet. Kalsonger som är lätta att underhålla och kan tåla vanlig tvättning utan att förstöras kommer att hålla sig i gott skick under en längre tid.

Det kan också vara värdefullt att läsa recensioner eller åsikter från andra användare för att få en uppfattning om hållbarheten hos de kalsonger du överväger att köpa. Erfarenheter och feedback från andra kan ge dig en uppfattning om hur väl kalsongerna klarar av verkliga användningssituationer och om de kan stå emot utmaningarna som dina äventyr kan innebära.

Genom att välja kalsonger av hög kvalitet och med en bevisad slitstyrka kan du vara säker på att de kommer att kunna hålla sig i god form och prestera väl även efter upprepade användningar och tvättar. En hållbar och tålig design ger dig förtroende för att kalsongerna kommer att hålla och att de kommer att vara en pålitlig följeslagare under dina äventyr.

Vanliga Frågor Om Varma Kalsonger

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av varma kalsonger, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av kalsonger, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa varma kalsongerna?

De bästa varma kalsongerna är enligt vårt test Icebreakers Men’s Anatomica Boxers.

Vad kostar varma kalsonger?

Varma kalsonger kan kosta allt från 200-700 kronor. När du betalar mer betyder detta ofta att det är bättre kvalité.

Vilket material är bäst för varma kalsonger?

När det gäller varma kalsonger är merinoull det vanligaste och populäraste materialet på grund av dess naturliga isolerande egenskaper och förmåga att reglera temperaturen. Andra material som syntetiska fibrer eller blandningar kan också erbjuda god isolering och fukttransport.

Kan jag använda varma kalsonger året runt?

Varma kalsonger är främst avsedda för kyliga temperaturer och användning under vintern eller i kallare klimat. De kan dock också vara användbara vid aktiviteter med hög fysisk ansträngning eller i miljöer med ojämn temperatur, oavsett årstid.

Vilka är fördelarna med vindskyddande kalsonger?

Vindskyddande kalsonger kan hjälpa till att förhindra att kall vind tränger igenom tyget och hålla dig varm under blåsiga förhållanden. De ger en extra skyddsbarriär och kan vara särskilt användbara vid utomhusaktiviteter som vandring, skidåkning eller cykling.

Sammanfattningsvis Om Varma Kalsonger

Ibland när temperaturerna sjunker riktigt lågt kan det vara skönt med ett par varma kalsonger. .Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.