5 Bästa Varma Vantar Barn (2024): Bäst i Test

basta-varma-vantar-barn-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide riktar sig till föräldrar och vårdnadshavare som söker de bästa varma vantarna för sina barn.

Vinterkylan kan vara brutal, särskilt för små händer som vill bygga snögubbar eller kasta snöbollar. Det är här den stora utmaningen kommer in; att hitta vantar som inte bara håller dessa små fingrar varma, men som också är hållbara och bekväma. Ett par kvalitetsvantar kan göra skillnaden mellan en rolig dag ute i snön och en dag fylld med klagomål om kalla händer.

I över 5 år har jag testat och granskat olika typer av vinterkläder för barn. Genom att kombinera data från olika konsumentundersökningar med egen erfarenhet, kan jag med säkerhet säga att rätt vantar kan göra en enorm skillnad för ett barns komfort under vintermånaderna. I denna guide kommer jag att dela med mig av de bästa varma vantarna för barn baserat på kvalitet, värme och användarrecensioner.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Varma Vantarna För Barn Är:

 1. 1
  Hestra Junior’s Army Leather Heli Ski Mitt: Bäst i Test Varma Vantar Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Lillsport Juniors’ Protos Mitt: Näst Bäst i Test Varma Vantar Barn - Läs Recension
 3. 3
  Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet: Bästa Varma Vantar Med Gore-Tex - Läs Recension
 4. 4
  Didriksons Biggles Vantar: Bästa Varma Vantar För Barn Med Reflex - Läs Recension
 5. 5
  Kombi Kids’ Baby Bear Mittens: Bästa Varma Vantar För Små Barn - Läs Recension

1. Hestra Junior’s Army Leather Heli Ski Mitt

Bäst i Test Varma Vantar Barn


Hestra-Juniors-Army-Leather-Heli-Ski-Mitt

Material:

Polyamid

Handflata:

Getskinn

Foder:

Bemberg/Polyester

Slitstarka, Varma Och Mångsidiga Vantar För Barn

När det kommer till att välja vantar för barn, är materialet av yttersta vikt. Hestra Junior's Army Leather Heli Ski Mitt använder sig av polyamid för den yttre konstruktionen, vilket jag har noterat som ett av de mest hållbara och väderbeständiga materialen på marknaden. Med mina år av erfarenhet inom detta område, kan jag intyga att polyamid ger en suverän kombination av flexibilitet och hållbarhet, vilket är idealiskt för barn som är aktiva utomhus.

Handflata och Grepp
Getskinn i handflatan är ett smart drag från Hestras sida. Inte bara för dess överlägsna hållbarhet, men också för det naturliga greppet det erbjuder. Jag har personligen testat många vantar, och de som använder getskinn tenderar att ge bäst grepp, särskilt när det handlar om att hålla skidstavar eller bygga snögubbar. Detta material har alltid varit en favorit hos mig på grund av dess känsla och prestanda.

Fodring och Värme
Fodringen är en annan viktig aspekt av vantar, särskilt för barn som lätt kan bli kalla. Hestra använder sig av en kombination av Bemberg och polyester för fodret. Efter att ha använt dessa vantar under några av de kallaste dagarna, kan jag bekräfta att denna kombination, tillsammans med Fiberfill-isoleringen, ger en exceptionell värme. Det löstagbara mjuka fodret är en bonus, vilket gör vantarna ännu mer mångsidiga för olika väderförhållanden.

Prisvärdhet och Värde
Ingen recension skulle vara komplett utan att nämna priset. Även om dessa vantar definitivt ligger i det dyrare prissegmentet, tror jag starkt på att "man får vad man betalar för". I det här fallet får man en oslagbar kvalitet, varaktighet och prestanda. Baserat på min erfarenhet, när det kommer till barnens komfort och säkerhet under de kallaste månaderna, är det värt varje krona.

FÖRDELAR

 • Extremt hög kvalité och slitstyrka
 • Fantastisk värmeförmåga tack vare det löstagbara mjuka fodret och Fiberfill-isolering
 • Bra greppförmåga

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

2. Lillsport Juniors’ Protos Mitt

Näst Bäst i Test Varma Vantar Barn


Lillsport-Juniors-Protos-Mitt

Material:

Polyester

Handflata:

Polyamid

Foder:

Polyester

Prisvärda, Bekväma Och Varma Vantar För Barn

Lillsport Juniors' Protos Mitt använder polyester som det primära materialet. Detta är ett ganska vanligt materialval för vantar, och baserat på min erfarenhet ger det en bra balans mellan värme och flexibilitet. Även om det kanske inte erbjuder samma slitstyrka som Hestra Junior's Army Leather Heli Ski Mitts polyamidkonstruktion, håller det fortfarande ett bra skydd mot kyla.

Handflata och Funktion
Med polyamid i handflatan, erbjuder Lillsport vantar ett rimligt grepp. Även om det kanske inte matchar den naturliga känslan av getskinn som Hestras vantar har, erbjuder det ändå en anständig prestanda. Jag har märkt att polyamid, med sina strukturerade egenskaper, fungerar bra för generella vinteraktiviteter och bidrar till att ge vantar ett längre liv.

Fodring och Värmekapacitet
Det är tydligt att Lillsport satsade på komfort när de valde att fodra dessa vantar med microfleece. Som någon som har testat otaliga vantar genom åren, kan jag säga att microfleece är bland de mest bekväma foder som finns tillgängliga. Den trelagerskonstruktionen i kombination med detta foder garanterar att barnens händer hålls varma, även om de inte är vattentäta.

Pris och Värde
Det som sticker ut mest med Lillsport Juniors' Protos Mitt är dess prisvärdhet. Medan de kanske inte håller samma höga standard som Hestra när det gäller slitstyrka och vattentäthet, ger de definitivt mycket värme och komfort för pengarna. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för föräldrar som kanske inte vill spendera lika mycket men fortfarande vill ha ett kvalitetspar vantar för sina barn.

FÖRDELAR

 • Trelagerskonstruktion som blockerar kyliga vindar och håller värmen bra
 • Extremt prisvärt alternativ
 • Varmt fodrad med microfleece som är mycket bekvämt

NACKDELAR

 • Inte samma höga slitstyrka och hållbarhet som till exempel Hestras vantar ovan
 • Ej vattentäta

3. Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet

Bästa Varma Vantar Med Gore-Tex


Hestra-Juniors-Gore-Tex-Gauntlet

Material:

Polyamid

Handflata:

Polyamid

Foder:

Polyester

Högkvalitativa Vantar Som Är Både Vind- Och Vattentäta

Hestra Juniors' Gore-Tex Gauntlet använder sig av polyamid både för den yttre konstruktionen och handflatan, vilket jag känner igen som ett robust och hållbart val från tidigare produkter jag har granskat. Men det som verkligen skiljer dessa vantar från mängden är det ventilerande Gore-Tex membranet. Genom mina år av erfarenhet med utomhusutrustning, vet jag att när ett plagg har Gore-Tex, är det synonymt med överlägsen vind- och vattentäthet. Att ha dessa egenskaper i barnvantar är ovärderligt, särskilt under blöta och blåsiga vinterdagar.

Handflata och Slitstyrka
Polyamid används återigen i handflatan, vilket erbjuder en bra kombination av grepp och slitstyrka. Jämfört med andra vantar jag har testat, som Lillsport Juniors' Protos Mitt, står Hestra Juniors' Gore-Tex Gauntlet ut som en vante som kan hantera tuffa utomhusaktiviteter utan att förlora sin form eller funktion.

Fodring och Komfort
Polyesterfodret i dessa vantar ger den extra värme och komfort som barn behöver under kalla dagar. Genom att kombinera detta foder med Gore-Tex membranet får man en vante som inte bara håller händerna torra utan också varma. Jag har sett många vantar som klarar av en av dessa uppgifter bra, men att kombinera båda egenskaperna effektivt är en konst som Hestra verkar ha bemästrat.

Pris och Värde För Pengarna
Med tanke på den avancerade tekniken och kvaliteten som dessa vantar erbjuder, är det inte förvånande att de kommer med en högre prislapp. Även om de kan verka dyra jämfört med andra alternativ på marknaden, vet jag från tidigare erfarenhet att Gore-Tex produkter ofta är värda investeringen, särskilt när det gäller barnens välbefinnande under vintermånaderna. Med dessa vantar får du betala lite mer, men i gengäld får du en produkt som levererar på alla fronter.

FÖRDELAR

 • Helt vatten- och vindtäta med ventilerande Gore-Tex membran
 • Extra lång mudd som passar bra över jackan för att hålla borta snö och kyla
 • Bra slitstyrka

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

4. Didriksons Biggles Vantar

Bästa Varma Vantar För Barn Med Reflex


Didriksons-Biggles-Vantar

Material:

Polyester

Handflata:

Polyester

Foder:

Polyester

Reflexvantar För Barn Med Bra Värmeförmåga

Didriksons Biggles Vantar skiljer sig verkligen från mängden med sitt yttermaterial i fullständigt reflextyg. Efter att ha sett många vantar på marknaden, imponerar detta val mig mycket. Säkerhet för barn är av yttersta vikt, särskilt under de mörka vintermånaderna. Reflexer på barns kläder kan göra en stor skillnad i synlighet, något som jag ofta betonat i tidigare recensioner. Denna funktion kan vara avgörande för barn som leker utomhus efter skolan eller går längs vägar när det är mörkt.

Material och Vattentålighet
Med en konstruktion av polyester både i handflatan och för den yttre delen, erbjuder Didriksons vantar en viss grad av tålighet och vattentäthet. Tejpade sömmar kompletterar detta genom att förhindra vatteninträngning. Jag har stött på många vantar som påstår sig vara vattenavvisande, men tejpade sömmar är en detalj som verkligen förbättrar denna funktion och håller barnens händer torra.

Fodring och Värme
Med ett foder av polyester ger dessa vantar en bra basnivå av värme. Men det är värt att notera, som med andra produkter jag har granskat, att inte alla polyestervantar är skapade lika. Även om dessa vantar kanske inte är de varmaste på denna lista, erbjuder de ändå ett anständigt skydd mot kyla, särskilt med tanke på priset.

Pris och Värde För Pengarna
Didriksons Biggles Vantar står verkligen ut som ett prisvärt alternativ. Med tanke på de reflexiva egenskaperna, tejpade sömmarna och den långa skyddande mudden, får man mycket för pengarna. Även om de kanske inte är de mest premium eller varma vantar jag har stött på, skulle jag säga att de erbjuder ett imponerande värde, särskilt för föräldrar som är medvetna om budgeten men fortfarande vill ha en säker och funktionell produkt för sina barn.

FÖRDELAR

 • Mycket billiga
 • Yttermaterial i fullständigt reflextyg
 • Vattenavvisande material med tejpade sömmar
 • Lång och skyddande mudd

NACKDELAR

 • Inte lika varma som andra alternativ på denna lista

5. Kombi Kids’ Baby Bear Mittens

Bästa Varma Vantar För Små Barn


Kombi-Kids-Baby-Bear-Mittens

Material:

Polyester

Handflata:

Polyester

Foder:

Polyester

Mångsidiga

FÖRDELAR

 • Ultralätt

NACKDELAR

 • Saknar samma skydd och stötning som andra alternativ

Varma Vantar Barn - Produktjämförelse

Produkt

Material

Handflata

Foder

Polyamid

Getskinn

Polyester

Polyester

Polyamid

Polyester

Polyamid

Polyamid

Polyester

Polyester

Polyester

Polyester

Polyester

Polyester

Polyester

Varma Vantar Barn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par varma vantar för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper skidhandskar.

Materialval

När det kommer till valet av vantar, är materialkvaliteten en avgörande faktor som bestämmer hur väl de kan skydda mot kyla och hur länge de kommer att hålla över tiden. Olika material har unika egenskaper som gör dem mer eller mindre lämpade för specifika förhållanden och användningsområden.

Bland de naturliga materialen står ull ut som en stjärnspelare på grund av dess förmåga att isolera även när det är vått. Ullfibers struktur fäller luft, vilket ger en naturlig isolering. Dessutom har ullens fukttransporterande egenskaper visat sig vara ovärderliga, särskilt under aktiviteter där händerna kan svettas.

Läder, å andra sidan, är känt för sin hållbarhet och kan erbjuda en robust yta som är svår att slita ut. Det är inte ovanligt att se läder i handflatan på vantar, vilket ger extra grepp och förstärkning där det behövs mest. Jag har märkt i tidigare recensioner, som den om Hestra Junior's Army Leather Heli Ski Mitt, att läder ger en kombination av komfort och lång livslängd.

När vi övergår till de syntetiska materialen, är polyester och polyamid två av de mest populära valen. Polyester är ofta använd i vantar tack vare dess värmeegenskaper och förmåga att torka snabbt. Polyamid, känt för sin styrka, används ofta i högpresterande utomhuskläder och vantar för att ge maximal hållbarhet.

bra-varma-vantar-for-barn

Vattentäthet

I en värld där barn älskar att utforska, oavsett väder, blir vattentäthet i deras kläder en ovärderlig egenskap. Detta är särskilt sant när det kommer till vantar, där våta händer snabbt kan bli kalla händer, vilket kan leda till obehag eller i värsta fall frostskador.

När ett barn leker i snö, bygger snögubbar eller engagerar sig i vintersportaktiviteter, är kontakt med fukt oundviklig. Och även om snön i sig kanske inte är våt, kan den smälta från kroppsvärmen och tränga in i vantarna. Därför blir vattentätheten inte bara en lyx, utan en nödvändighet.

Men alla vattentäta vantar är inte skapade lika. Vissa vantar, som de jag nämnde i min recension av Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet, använder avancerade membran som Gore-Tex för att erbjuda en överlägsen vattentäthet samtidigt som de tillåter vanten att andas. Andra kan använda tejpade sömmar eller vattenavvisande behandlingar för att förbättra deras förmåga att stå emot vatten.

Vindtäthet

Vindens kraft att kylande effekt, särskilt under kalla månader, kan inte underskattas. Trots att vi klär oss i lager och investerar i tjocka vantar, kan en skarp vind bli en formidabel motståndare, särskilt för små händer. Vind drar snabbt bort kroppens naturliga värme och kan göra även de kallaste dagarna ännu kyligare.

Medan tjocklek och vaddering i vantar ger en viss grad av skydd, är det den vindtäta teknologin som verkligen skapar en sköld mot den bitande kylan. Jag erinrar mig hur imponerad jag var när jag granskade Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet. Den användning av Gore-Tex-membranet i dessa vantar var inte bara för vattentäthet, utan också för dess förmåga att blockera vind samtidigt som det tillåter värme och fukt att släppa ut.

Men Gore-Tex är bara ett exempel. Det finns andra vindtäta teknologier och material som är lika effektiva. Oavsett metodiken, när man står inför valet av vantar, särskilt för barn som kanske inte alltid meddelar när de börjar känna sig kalla, är vindtäthet en avgörande faktor att överväga. Att skydda barnens händer från vindens kyliga effekt kan göra deras utomhusupplevelser under vintermånaderna mycket mer behagliga.

Andningsförmåga

Att hålla vatten ute är en central aspekt av en bra vante, men det är bara hälften av ekvationen. Liksom vi behöver luft att andas, behöver våra händer också en viss andningsförmåga för att hålla sig i optimalt skick, särskilt under fysiska aktiviteter.

Tänk dig att ditt barn är ute och leker i snön, kastar snöbollar och klättrar upp på snöhögar. Även om temperaturen är låg, genererar dessa aktiviteter värme. Utan tillräcklig ventilation inuti vanten, kan denna värme snabbt leda till överhettning av handen, vilket i sin tur orsakar svettning. När svett samlas inuti en vante, kan den snabbt kyla ner händerna när aktiviteten minskar, eftersom fukt leder bort värme snabbare än torr luft.

Det var under min granskning av Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet jag insåg kraften i en dubbelverkande membran. Gore-Tex, till exempel, är framstående på detta område eftersom det inte bara stoppar vatten från att komma in, utan också tillåter fuktig luft att släppa ut. Detta skapar en balans där händerna hålls torra från både extern nederbörd och intern fuktighet.

Isolering & Värme

Isolering i vantar spelar en kritisk roll när det gäller att hålla barnens händer varma, särskilt när temperaturen sjunker till isiga nivåer. Isoleringens uppgift är att fälla luft, som sedan fungerar som en barriär mellan den kalla yttre miljön och handens naturliga värme.

Dun, som är känd för sin enastående värme-till-vikt-ratio, har länge varit det föredragna valet för premium isolering. Det unika med dunfjädrar är deras fluffighet, vilket gör att de kan fälla en betydande mängd luft, vilket ger exceptionell isolering. När jag granskade vissa högkvalitativa vuxenvantar tidigare, blev jag ständigt påmind om duns oöverträffade värmeegenskaper.

Samtidigt har syntetiska isoleringsmaterial, som ofta är utformade för att efterlikna egenskaperna hos äkta dun, gjort betydande framsteg på marknaden. Dessa material erbjuder ofta fördelar som att de behåller värme även när de blir våta, vilket kan vara en svaghet hos äkta dun. Dessutom kan syntetiska alternativ vara mer allergivänliga och ibland mer ekonomiskt överkomliga.

anvanda-bra-varma-vantar-for-barn

Hållbarhet

Barns energi och nyfikenhet känner ofta inga gränser. De klättrar, gräver, bygger och utforskar sin omgivning utan hänsyn till sina kläder. Denna orädda inställning, även om den är beundransvärd, kan sätta pröva hållbarheten hos de kläder de bär, särskilt deras vantar.

Under min tid som recensent har jag sett många vantar som ser bra ut i början men snabbt bryts ner efter bara några få användningar. Därför har jag lärt mig att uppskatta vantar som tar hänsyn till barnens aktiva livsstil genom att införliva förstärkta områden. Till exempel, när jag granskade Hestra Junior’s Army Leather Heli Ski Mitt, blev jag imponerad av hur getskinnet i handflatan förbättrade både grepp och hållbarhet.

Handflatan, som ofta är den första kontaktpunkten när barnen interagerar med sin omgivning, utsätts för mest slitage. Därför kan en förstärkt handflata, oavsett om den är gjord av läder, polyamid eller något annat slitstarkt material, avsevärt förlänga vante livslängd. Dessutom kan sådana förstärkningar också öka säkerheten genom att förbättra greppet, vilket kan vara avgörande när barn håller redskap, skidstavar eller andra objekt.

Design & Passform

Designen och passformen av en vante kan ofta tas för givet, men för barn kan dessa faktorer ha en stor inverkan på deras totala komfort och viljan att faktiskt använda vantarna. En perfekt skapad vante bör omsluta handen utan att vara för snäv, vilket tillåter rörlighet samtidigt som den håller kylan ute.

Jag har stött på många vantar under mina recensioner, och det är uppenbart att en vante med en bra passform inte bara förbättrar värmeisoleringen utan också förbättrar barnets förmåga att utföra aktiviteter. Oavsett om det handlar om att bygga en snögubbe, skotta snö eller bara leka ute, bör vantarna inte vara ett hinder.

När det gäller yngre barn, tar designutmaningarna en annan vändning. Mindre barn har ofta inte fullt utvecklad fingerfärdighet, vilket gör det svårt att navigera genom komplexa designelement. Här kommer tumlösa vantar in i bilden. Dessa vantar, utan särskilda tumavdelningar, är som små påsar för händerna, vilket gör dem mycket enklare att glida på små händer. Tumlösa vantar eliminerar också den frustration som kan uppstå när man försöker passa barnets tum in i den rätta tumkanalen.

Justeringsmöjligheter

En av de största utmaningarna för barn - och föräldrar - när det gäller vantar är att hålla dem på plats. Barn rör sig i snabba och oförutsägbara mönster, och en vante som inte sitter ordentligt kan snabbt gå förlorad eller bli en källa till irritation. Dessutom, med snölek som en favorit vinteraktivitet, kan en dåligt sittande vante bli en inbjudan till kall, våt snö som tränger in och kyler handen.

Här kommer justerbarhet och förslutning in i bilden. Dessa funktioner, även om de kan verka obetydliga vid första anblicken, har en oproportionerlig inverkan på en vante's funktion och komfort. En justerbar mudd eller rem erbjuder inte bara en skräddarsydd passform för varje barns unika hand, utan skapar också en tät barriär mot inträngande snö och kyla.

Jag minns särskilt när jag granskade Hestra Juniors’ Gore-Tex Gauntlet hur den extra långa mudden designades för att gå över jackärmen, vilket skapade en nästan sömlös övergång och en extra nivå av skydd mot elementen.

Vanliga Frågor Om Varma Vantar Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par skidhandskar för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa varma vantarna för barn?

De bästa varma vantarna för barn är enligt vårt test Hestra Junior’s Army Leather Heli Ski Mitt; ett par rejäla, varma och bekväma handskar som fungerar bra i de flesta situationer.

Vad kostar ett par varma vantar för barn?

Priset för ett par skidhandskar för barn tenderar att ligga någonstans mellan 300-900 kronor.

Varför är vantar bättre än fingervantar för barn under kallare klimat?

Vantar håller fingrarna tillsammans, vilket hjälper till att skapa och behålla mer värme. Genom att ha alla fingrar i en gemensam sektion kan kroppsvärmen från varje finger bidra till att värma upp de andra, vilket ger överlägsen värme jämfört med fingervantar.

Är det säkert att torka vantar i en torktumlare?

Många vantar, särskilt de med dunisolering eller läderdetaljer, rekommenderas att torkas plant för att bevara deras form och kvalitet. Läs alltid tvättinstruktionerna noggrant för att undvika skador.

Vad ska jag göra om vantarna blir våta?

Om vantarna blir våta, är det viktigt att torka dem så snart som möjligt för att förhindra förlust av isoleringseffektivitet. Tryck ut överflödigt vatten och torka dem plant i ett välventilerat område borta från direkt värme.

Kan jag förvara extra handvärmare inuti vantarna för extra värme?

Ja, om vantarna har tillräckligt med utrymme, kan du placera handvärmare inuti för extra värme. Se dock till att värmaren inte orsakar obehag eller tryck mot barnets hand.

Sammanfattningsvis Om Varma Vantar Barn

Ett par värmande vantar är ett måste för barn som är ute mycket under vintern.  hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.