• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 2 Bästa Vildsvinsbyxor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

2 Bästa Vildsvinsbyxor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa vildsvinsbyxor bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: april 2023

Vildsvinsjakt är en spännande och utmanande aktivitet som kräver rätt utrustning för att uppnå bästa möjliga resultat. En av de viktigaste delarna av din utrustning är dina vildsvinsbyxor. Att ha rätt byxor kan göra skillnaden mellan en bekväm och framgångsrik jakt och en obekväm och frustrerande upplevelse.

Men med så många olika vildsvinsbyxor på marknaden kan det vara svårt att veta vilka man ska välja. I denna guide kommer vi att titta närmare på de bästa vildsvinsbyxorna för både dam och herr. Vi kommer att diskutera de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer byxor för vildsvinsjakt, inklusive material, passform, funktionalitet och mycket mer.

Så oavsett om du är en erfaren jägare eller en nybörjare, kan denna guide hjälpa dig att hitta de perfekta vildsvinsbyxorna för din nästa jakt.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 2 Bästa Vildsvinsbyxorna För Dam & Herr Är:


Swedteam Protection Byxa XTRM

Material:

Polyester, Nylon

Vikt:

1.45 kg

Robusta Och Säkra Vildsvinsbyxor För Maximalt Skydd

Swedteam Protection Byxa XTRM är ett par vildsvinsbyxor som har visat sig vara bäst i test. Dessa byxor är tillgängliga både för herrar och damer, och är tillverkade av polyester och nylonmaterial. Med en vikt på 1.45 kg är dessa byxor robusta och säkra för jakt och ger maximalt skydd.

En av fördelarna med Swedteam Protection Byxa XTRM är dess maximalt skyddade ben, som är tillverkade av tåliga och tjocka material. Detta gör att byxorna är mycket slitstarka och hållbara, och ger en hög nivå av skydd mot vildsvinens huggtänder och klor.

Byxorna har också en extremt slittålig och hållbar konstruktion, vilket gör dem lämpliga för användning under de tuffaste jaktförhållandena. Detta är särskilt viktigt för jägare som letar efter byxor som kommer att hålla länge och som tål slitage och rivning.

En annan fördel med dessa byxor är det effektiva membranet som bidrar till ökad ventilation och vattenavvisande förmåga. Detta gör byxorna bekväma att bära under längre perioder av jakt, och skyddar också mot fukt och regn.

Swedteam Protection Byxa XTRM har också en grym passform med bra stretch i bakre delen, vilket ger god rörlighetsförmåga. Detta är en viktig funktion för jägare som behöver röra sig snabbt och smidigt under jakten.

Slutligen har dessa byxor många olika fickor och förvaringsmöjligheter, vilket är en annan viktig funktion för jägare som behöver ha tillgång till sin utrustning snabbt och enkelt.

Det finns dock också några nackdelar med Swedteam Protection Byxa XTRM. Till exempel tenderar de att bli lite varma under sommaren, vilket kan vara en nackdel för jägare som jagar i varmare klimat. Dessutom är de en av de dyrare alternativen på marknaden, vilket kan vara en utmaning för jägare med en mindre budget.

Sammanfattningsvis är Swedteam Protection Byxa XTRM en robust och säker vildsvinsbyxa som ger maximalt skydd och hög funktionalitet. Dessa byxor är bekväma att bära, har bra stretch och rörlighetsförmåga, samt många fickor och förvaringsmöjligheter. Även om de är lite dyra och kan bli varma under sommaren, är de fortfarande ett utmärkt val för jägare som söker högkvalitativa och pålitliga vildsvinsbyxor.

FÖRDELAR

 • Maximalt skyddade ben med tåliga och tjocka material
 • Extremt slittålig och hållbar konstruktion
 • Effektivt membran för ökad ventilation och vattenavvisande förmåga
 • Grym passform med bra stretch i bakre delen som förser dig med god rörlighetsförmåga
 • Många olika fickor och förvaringsmöjligheter

NACKDELAR

 • Tenderar att bli lite varm under sommaren
 • Dyrare alternativ

2. Nordforest Vildsvinsbyxa Herr / Nordforest Vildsvinsbyxa Dam

Näst Bäst i Test Vildsvinsbyxor


Nordforest Vildsvinsbyxa Herr

Material:

Polyester

Vikt:

1.05 kg

Smidiga Och Prisvärda Vildsvinsbyxor i Bra Passform

Nordforest Vildsvinsbyxa är en annan högpresterande vildsvinsbyxa som placerar sig som näst bäst i test. Dessa byxor är tillgängliga för både herrar och damer och är tillverkade av polyester. Med en vikt på 1,05 kg är dessa byxor lätta men ändå tillräckligt robusta för att ge skydd under jakten.

En av fördelarna med Nordforest Vildsvinsbyxa är dess bra stickskydd och allmänna stryktålighet. Byxorna är väl utformade för att tåla slitage och är tillräckligt tåliga för att ge skydd mot vildsvinens huggtänder och klor.

Byxorna har också en grymt bekväm passform med bra rörlighet, vilket är viktigt för jägare som behöver röra sig snabbt och smidigt under jakten. De extra förstärkta knäna med kevlar ger ytterligare skydd och hållbarhet till byxorna.

Nordforest Vildsvinsbyxa har också en relativt bra andningsförmåga, vilket gör dem bekväma att bära under längre perioder av jakt. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att bli för varm eller svettig under jakten.

Dessutom är Nordforest Vildsvinsbyxa ett prisvärt alternativ, vilket är en viktig faktor för många jägare som söker bra kvalitet till ett rimligt pris. Byxorna levereras också med damask, vilket gör dem till ett bra alternativ för både herrar och damer.

Det finns dock några nackdelar med Nordforest Vildsvinsbyxa. Till exempel är de inte lika skyddande som det tidigare nämnda Swedteam-alternativet. Dessutom har byxorna inte något avancerat membran i sin struktur, vilket kan göra dem mindre effektiva i fuktiga eller regniga förhållanden.

Sammanfattningsvis är Nordforest Vildsvinsbyxa ett smidigt och prisvärt alternativ för jägare som söker en bra passform och grundläggande skydd under jakten. Dessa byxor är bekväma att bära, har extra förstärkta knän och bra rörlighetsförmåga. Även om de inte är lika skyddande som vissa andra alternativ, är de fortfarande ett utmärkt val för jägare som söker en bra balans mellan pris och kvalitet.

FÖRDELAR

 • Bra stickskydd och allmänt stryktålig
 • Grymt bekväm passform med bra rörlighet
 • Kommer med damask
 • Relativt bra andningsförmåga
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte lika skyddande som Swedteams alternativ ovan
 • Inte något avancerat membran i dess struktur

Vad Är Vildsvinsbyxor?

Vildsvinsbyxor är en typ av byxor som är speciellt utformade för jakt på vildsvin. Dessa byxor är vanligtvis tillverkade av tåligt material som kan motstå rippning, tårar och andra skador som kan uppstå under jakt. De är också ofta utrustade med särskilda funktioner som gör dem mer praktiska och bekväma för jägaren, som till exempel fickor för att förvara utrustning, förstärkta knän och rumpa, och justerbara midjeband och benslut.

Vildsvinsbyxor är utformade för att ge jägaren ett bättre skydd mot vildsvinens huggtänder och klor, vilket kan vara en fara under jakten. De kan också hjälpa till att hålla jägaren varm och torr under olika väderförhållanden.

Vildsvinsbyxor finns i olika stilar och material, och valet av byxor beror på jägarens personliga preferenser och jaktstil. Vanligtvis är de tillverkade av slitstarka material som Gore-Tex, canvas eller polyester för att ge hållbarhet och skydd under jakt.

jaga vildsvin med vildsvinsbyxor

Vildsvinsbyxor - Köpguide

Innan man köper ett par vildsvinsbyxor, är det viktigt att tänka på följande faktorer för att hitta det bästa alternativet för sina behov.

Skydd

Skyddet som vildsvinsbyxor erbjuder är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer ett par byxor för jakt. Vildsvin har huggtänder och klor som kan orsaka allvarliga skador, så det är viktigt att välja byxor som ger tillräckligt med skydd.

Ett tåligt material är en viktig faktor för skyddet. Material som Gore-Tex, canvas och polyester är vanliga material som används för att tillverka vildsvinsbyxor. Dessa material är tåliga och kan motstå rivning och tårning som kan uppstå under jakt.

Förstärkningar på utsatta områden är också en viktig funktion för att öka skyddet. Områden som knän, höfter, rumpa och benen är särskilt utsatta för skador under jakten. Genom att förstärka dessa områden med extra material eller lager kan byxorna erbjuda extra skydd mot vildsvinens huggtänder och klor.

Förutom material och förstärkningar är passformen också en viktig faktor för att ge skydd mot vildsvin. Byxorna bör passa bekvämt runt midjan och benen, men inte vara för lösa eller för tighta. Om byxorna är för lösa kan de fastna på grenar och andra hinder under jakten, medan för tighta byxor kan begränsa din rörelsefrihet och göra det svårt att bära skyddande lager under byxorna.

Material

När det gäller material för vildsvinsbyxor finns det ett antal olika alternativ att välja mellan. Det viktigaste att tänka på är att materialet ska vara tåligt och slitstarkt för att motstå skador som kan uppstå under jakten. Samtidigt bör materialet också vara bekvämt att bära för att undvika obehag eller irritation under jakten.

Gore-Tex är en populär typ av material för vildsvinsbyxor. Det är ett membranmaterial som är både vind- och vattentätt samtidigt som det är andningsbart, vilket gör det idealiskt för att hålla dig torr och varm under jakt. Gore-Tex är också tåligt och slitstarkt, vilket ger skydd mot skador från vassa grenar och andra hinder.

Canvas är ett annat vanligt material för vildsvinsbyxor. Det är ett kraftigt bomullstyg som är mycket tåligt och slitstarkt. Canvas är också naturligt andningsbart och bekvämt att bära. Nackdelen med canvas är dock att det kan vara ganska tungt och inte lika andningsbart som Gore-Tex, vilket kan göra det mindre lämpligt för varmare klimat.

Polyester är ett annat material som används för vildsvinsbyxor. Det är lätt, slitstarkt och torkar snabbt, vilket gör det idealiskt för användning under regniga eller fuktiga förhållanden. Det är också bekvämt att bära och kan vara ett bra val för jägare som söker en lättare alternativ.

Passform

Valet av passform för vildsvinsbyxor är viktigt eftersom de ska kunna röra sig fritt och bekvämt under jakten, samtidigt som de ger tillräckligt med skydd mot vildsvinens huggtänder och klor. När du väljer en passform för dina vildsvinsbyxor är det viktigt att tänka på din kroppsform och bekvämlighet.

Byxorna bör ha en bekväm passform som inte är för tight eller för lös. Om byxorna är för tighta kan det begränsa din rörelsefrihet och göra det svårt att bära andra kläder under byxorna. Å andra sidan kan byxor som är för lösa skapa extra material som kan fånga sig på grenar och annat under jakt, vilket kan vara farligt och obekvämt.

Det är också viktigt att tänka på hur passformen påverkar skyddet. Byxorna bör vara tillräckligt långa för att täcka dina stövlar och förhindra att vildsvinens huggtänder kan komma åt dina ben. De bör också ha extra förstärkningar på utsatta områden som knän, rumpa och höfter, för att ge extra skydd mot skador.

vildsvinsbyxor jaga vildsvin

Det är också viktigt att tänka på om byxorna har justerbara funktioner som midjeband och benslut. Detta kan hjälpa dig att justera passformen efter dina behov och se till att byxorna sitter bra på dig under hela jakten.

Väderbeständighet & Vattentäthet

Väderbeständighet är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer vildsvinsbyxor. Beroende på var du ska jaga och vilka väderförhållanden som råder, kan olika typer av byxor vara mer lämpliga.

Om du kommer att jaga i regn eller snö är det viktigt att välja vildsvinsbyxor som är vattentäta eller vattenavvisande. Byxor som är utformade med Gore-Tex-material eller liknande vattentäta membran kan hålla dig torr och bekväm under långa perioder av jakt i fuktiga eller regniga förhållanden. Det är också viktigt att tänka på om byxorna har förseglade sömmar eller andra funktioner som kan hjälpa till att förhindra vatteninträngning.

Om du istället planerar att jaga i varmare klimat, kan det vara lämpligt att välja vildsvinsbyxor som har ventilation. Detta kan inkludera andningsaktiva material eller extra ventilationssystem, såsom öppningar på sidorna eller i bensluten. Dessa funktioner kan hjälpa till att hålla dig sval och bekväm under långa perioder av jakt i varmare klimat.

Utöver vattentäthet och ventilation är det också viktigt att tänka på isoleringen av byxorna. Vissa vildsvinsbyxor kan vara isolerade med syntetiska material eller dun för att hålla dig varm under kallare väderförhållanden. Andra byxor kan vara tunnare och mer lämpade för mildare klimat.

Funktionalitet

Funktionaliteten hos vildsvinsbyxor är en viktig faktor att överväga när man väljer ett par byxor för jakt. Det är viktigt att välja byxor som har de funktioner som behövs för att göra jakten så bekväm och effektiv som möjligt.

En av de viktigaste funktionerna hos vildsvinsbyxor är fickor för att förvara utrustning. Dessa fickor kan användas för att hålla mindre gps-enheter, ammunition, kartor, och annan utrustning inom räckhåll. Detta gör det enklare att organisera och få tillgång till all nödvändig utrustning under jakten.

Justerbara midjeband och benslut är också en viktig funktion, eftersom de kan hjälpa till att säkerställa en perfekt passform för jägaren. Byxor med justerbara midjeband kan anpassas till din midja för att ge en bekväm passform, medan justerbara benslut kan anpassas för att passa olika storlekar av stövlar.

Förstärkta knän och rumpa är en annan viktig funktion hos vildsvinsbyxor. Dessa områden utsätts ofta för extra slitage och kan lätt skadas under jakten. Genom att förstärka dessa områden kan byxorna skydda mot skador och göra byxorna mer hållbara.

Ventilation är också en viktig funktion i vildsvinsbyxor, särskilt om du jagar i varmare klimat. Ventilation kan bidra till att hålla dig sval och torr under jakten genom att tillåta luftflöde och fuktabsorption.

Pris

Priset är en annan faktor att överväga när man väljer vildsvinsbyxor. Byxor kan variera i pris beroende på material, funktioner och kvalitet. Det är viktigt att hitta ett par byxor som passar din budget, men som också uppfyller dina behov för funktioner och skydd.

De dyrare vildsvinsbyxorna kan ha extra funktioner, såsom fler fickor, förstärkningar och ventilation, som kan göra jakten bekvämare och effektivare. De kan också vara tillverkade av högkvalitativa material som är mer tåliga och slitstarka än billigare alternativ.

Men det finns också mer prisvärda alternativ som kan erbjuda tillräckligt med funktioner och skydd för många jägares behov. Dessa byxor kan vara gjorda av kvalitetsmaterial, men kanske saknar vissa av de extra funktionerna som de dyrare byxorna har.

Det är viktigt att inte bara tänka på priset utan också på kvaliteten och de funktioner som byxorna erbjuder. Det är bättre att investera i högkvalitativa byxor som kommer att vara hållbara och bekväma under lång tid, än att köpa ett billigare par som inte ger tillräckligt med skydd och funktioner.

Vanliga Frågor Om Vildsvinsbyxor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en Vildsvinsbyxor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jaktbyxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vildsvinsbyxorna?

De bästa vildsvinsbyxorna är enligt vårt test Swedteam Protection Byxa XTRM Herr för herr och Swedteam Ptoection Byxa XTRM Dam för dam. Dessa byxor är slittåliga, bekväma och framför allt förser de dig med maximalt skydd ifall av nära kontakt med vildsvin.

Vad kostar en vildsvinsbyxa?

Priset för vildsvinsbyxor kan variera kraftigt, men du bör vara beredd på att spendera mellan 2000-7000 för ett par riktigt bra byxor med tillräckligt skydd.

Vilka storlekar finns tillgängliga för vildsvinsbyxor?

Det finns vanligtvis ett brett utbud av storlekar som tillverkare erbjuder för vildsvinsbyxor, från små till extra stora storlekar. Det är viktigt att hitta en storlek som passar din kropp för att uppnå maximal rörlighet och bekvämlighet under jakten.

Är det viktigt att ha extra skydd på vissa områden av byxorna?

Ja, det är viktigt att ha extra skydd på vissa områden av vildsvinsbyxorna, särskilt knän, rumpa och ben. Vildsvin kan orsaka allvarliga skador med sina klor och huggtänder, så att ha extra skydd på dessa områden kan minska risken för skador.

Hur kan jag ta hand om mina vildsvinsbyxor för att förlänga deras livslängd?

För att förlänga livslängden på dina vildsvinsbyxor bör du följa tillverkarens skötselanvisningar. Det är också viktigt att tvätta och torka byxorna noggrant efter varje användning, undvika att utsätta dem för värme och starka kemikalier, och förvara dem på en torr plats.

Du kan även skydda de mot regn och vatten genom att impregnera de med ett impregneringsmedel.

Kan jag använda mina vildsvinsbyxor för andra utomhusaktiviteter?

Ja, du kan använda dina vildsvinsbyxor för andra utomhusaktiviteter som kräver slitstarka och skyddande byxor. Till exempel kan de användas för fiske, camping, vandring och skogsarbete. Men i många alternativ kanske ett par vandringsbyxor eller vandringsshorts till exempelvis skulle passa bättre vid vandring, då de har en bättre andningsförmåga. På samma sätt skulle ett par fiskebyxor fungera bättre vid fiske.

Kan jag tvätta mina vildsvinsbyxor i tvättmaskinen?

Det beror på tillverkarens skötselanvisningar och det specifika materialet som byxorna är tillverkade av. Vissa vildsvinsbyxor kan tvättas i tvättmaskinen medan andra kräver handtvätt. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för att undvika att skada byxorna.

Sammanfattningsvis Om Vildsvinsbyxor

Ett par vildsvinsbyxor kan vara det skydd du behöver om du råkar komma i nära kontakt med ett vildsvin under jakten. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.