4 Bästa Vindtäta Kalsonger (2024): Bäst i Test

bästa vindtäta kalsonger bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för alla friluftsentusiaster som letar efter den bästa lösningen för att hålla sig varma och bekväma under sina äventyr. Vi kommer att granska de bästa vindtäta kalsongerna på marknaden idag.

Utmaningen med friluftslivet i kalla klimat är att behålla kroppsvärmen och förhindra vindkyla. Många gånger är det de mindre uppenbara aspekterna av vår utrustning, som kalsonger, som kan göra en enorm skillnad. Med de rätta vindtäta kalsongerna kan du säkerställa att du förblir torr och varm, oavsett väderförhållanden.

Som en långvarig älskare av friluftsliv och en erfaren fjällvandrare, vet jag förstahands hur viktigt det är att ha rätt underkläder. Jag har tillbringat otaliga timmar i både snö och vind, och jag kan säga att när jag bytte till vindtäta kalsonger, förbättrades min utomhusupplevelse märkbart. Med detta i åtanke kommer vi att titta på de bästa vindtäta kalsongerna för att hjälpa dig att göra ett informerat val.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Vindtäta Kalsongerna Är:

 1. 1
  Hellner Killinge Wind Boxers Men: Bäst i Test Vindtäta Kalsonger - Läs Recension 
 2. 2
  Craft Active Extreme X Wind Mens: Näst Bäst i Test Vindtäta Kalsonger - Läs Recension
 3. 3
  Aclima WarmWool Shorts With Windstopper: Bästa Varma Vindtäta Kalsonger - Läs Recension
 4. 4
  Craft Active Extreme 2.0 Womens: Bästa Vindtäta Kalsonger För Dam - Läs Recension

1. Hellner Killinge Wind Boxers Men

Bäst i Test Vindtäta Kalsonger


Hellner Killinge Wind Boxers Men

Material:

88% Polyester, 12% Elastan

Vikt:

80 g

Prisvärda Träningskalsonger Med Vindtät Front

Hellner Killinge Wind Boxers Men är tillverkade av en blandning av 88% polyester och 12% elastan. Denna kombination gör att kalsongerna inte bara är mycket lätta, med en vikt på endast 80 g, men också mycket stretchiga och flexibla. Jag har haft många par kalsonger under åren, men sällan stött på ett par som kombinerar lätt vikt och flexibilitet på det här sättet. Det här är en betydande fördel under längre vandringar eller utomhusaktiviteter där varje extra gram kan känna sig tungt.

Fördelar med Design och Funktion

En av de stora fördelarna med dessa kalsonger är deras vindtäta front. Det här är en funktion som jag har kommit att uppskatta enormt under mina äventyr. Oavsett hur kall och bitande vinden är, hjälper den vindtäta fronten till att hålla kylan ute och värmen inne. Dessutom har dessa kalsonger en mycket bra passform som håller sig på plats under rörelse, vilket är en betydande fördel när man är aktiv.

Prisvärdhet

Hellner Killinge Wind Boxers Men står ut som ett mycket prisvärt val. Att få så här mycket kvalitet och funktion för pengarna är inte alltid självklart när det gäller utomhuskläder. I min erfarenhet kan pris och kvalitet ofta vara en utmanande balansgång, men i det här fallet har Hellner verkligen lyckats leverera på både pris och prestanda.

Potentiella Nackdelar

Även om det finns många fördelar med Hellner Killinge Wind Boxers Men, finns det också några nackdelar att notera. Den mest framträdande är att de kan ha en tendens att bli svettiga. I mitt eget bruk har jag märkt att materialet, trots dess andra fördelar, inte har den bästa andningsförmågan. Detta innebär att vid intensiva aktiviteter eller i varmare klimat kan de kännas lite för varma och kan bli svettiga. Det är dock en kompromiss som kan vara värd att göra för de övriga fördelarna dessa kalsonger erbjuder.

FÖRDELAR

 • Vindtät front som klarar av kyliga vindar
 • Mycket prisvärda
 • Grym passform som sitter bra under rörelse

NACKDELAR

 • Har en tendens att bli relativt svettiga

2. Craft Active Extreme X Wind Mens

Näst Bäst i Test Vindtäta Kalsonger


Craft-Active-Extreme-X-Wind-Mens

Material:

100% Polyester

Vikt:

100 g

Avancerade Kalsonger Med Vindavvisande Material För Herr

Craft Active Extreme X Wind Mens är tillverkade av 100% polyester, ett material som är känt för sina utmärkta temperaturreglerande egenskaper. Med en vikt på 100 g är de något tyngre än Hellner Killinge Wind Boxers Men, men fortfarande mycket lätta. Mitt långa engagemang för utomhusaktiviteter har lärt mig att vikten kan göra skillnad under långa vandringar, men dessa kalsonger ger en bra balans mellan vikt och prestanda.

Fördelar med Design och Funktion

Den största fördelen med Craft Active Extreme X Wind Mens är det högpresterande materialet som erbjuder maximal temperaturreglering. Detta, kombinerat med en vindavvisande front, gör dem idealiska för både högintensiva aktiviteter och kallare väderförhållanden. Dessutom är den ergonomiska passformen och den goda stretchförmågan en annan fördel. Precis som med Hellner Killinge, har jag upplevt att rätt passform och stretch kan ha stor inverkan på komforten under aktivitet.

Prisvärdhet

Craft Active Extreme X Wind Mens ligger på den dyrare sidan när det gäller pris, vilket kan vara en nackdel för vissa. Min egen erfarenhet av utomhuskläder har dock lärt mig att du ofta får vad du betalar för. I det här fallet, betalar du för en produkt med hög kvalitet och väl genomtänkta funktioner som verkligen kan förbättra din utomhusupplevelse.

Potentiella Nackdelar

Trots dess många fördelar, den största nackdelen med Craft Active Extreme X Wind Mens är utan tvekan priset. De är betydligt dyrare än Hellner Killinge Wind Boxers Men, vilket kan vara en betydande faktor för många. Även om kvaliteten och prestandan verkligen är imponerande, är det värt att tänka på om de extra kostnaderna är något du är villig att ta för de extra fördelarna.

FÖRDELAR

 • Högpresterande material för maximal temperaturreglering
 • Vindavvisande front
 • Ergonomisk passform med bra stretch

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. Aclima WarmWool Shorts With Windstopper

Bästa Varma Vindtäta Kalsonger


Aclima WarmWool Shorts With Windstopper

Material:

100% Merinoull

Vikt:

145 g

Bekväma Och Värmande Kalsonger För Blåsiga Dagar

Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är tillverkade av 100% merinoull, vilket är känt för sina överlägsna värme- och fukttransporterande egenskaper. Som en utomhusentusiast med flera års erfarenhet har jag alltid uppskattat merinoull för dess förmåga att hålla mig varm även när det är vått. Med en vikt på 145 g är de tyngre än både Craft Active Extreme X Wind Mens och Hellner Killinge Wind Boxers Men, men materialets värmeegenskaper motiverar detta.

Fördelar med Design och Funktion

En stor fördel med Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är deras vindskyddande front, vilket jag har funnit vara ovärderligt under blåsiga dagar på fjället. Dessutom erbjuder dessa kalsonger en heltäckande och skyddande passform som gör dem mycket bekväma att bära. Deras design och funktionalitet kan jämföras med Craft Active Extreme X Wind Mens, men med tillägget av merinoullens värmande egenskaper.

Prisvärdhet

Liksom Craft Active Extreme X Wind Mens, ligger Aclima WarmWool Shorts With Windstopper på den högre änden av prisskalan. Dock, med tanke på kvaliteten på merinoullmaterialet och designens funktionalitet, anser jag att de ger ett bra värde för pengarna. Trots deras högre pris, kan jag säga från erfarenhet att investeringen är värt det för komfort och prestanda.

Potentiella Nackdelar

Den största nackdelen med Aclima WarmWool Shorts With Windstopper, precis som Craft Active Extreme X Wind Mens, är det högre priset. Men, i min egen erfarenhet, har jag funnit att merinoulls överlägsna värme- och fukttransporterande egenskaper gör det värt den extra kostnaden. Om du prioriterar kvalitet och prestanda över pris, kan detta vara det rätta valet för dig.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativt merinoull med bra temperaturreglering
 • Vindskyddande front
 • Heltäckande och skyddande passform

NACKDELAR

 • Dyrare modell

4. Craft Active Extreme 2.0 Womens

Bästa Vindtäta Kalsonger För Dam


Craft-Active-Extreme-2.0-Womens

Material:

100% Polyester

Vikt:

100 g

Avancerade Kalsonger Med Vindavvisande Material För Dam

Craft Active Extreme 2.0 Womens är tillverkade av 100% polyester, vilket är känt för sin överlägsna fukttransport och temperaturreglerande egenskaper. Med en vikt på 100 g, är de lika lätta som Craft Active Extreme X Wind Mens, vilket innebär att de inte kommer att lägga till någon onödig vikt till din packning. Genom åren har jag provat många olika kalsonger, och jag kan säga att en lätt vikt verkligen kan förbättra komforten under långa aktiviteter utomhus.

Fördelar med Design och Funktion

Det högpresterande materialet i Craft Active Extreme 2.0 Womens är definitivt en av dess starka punkter. Det erbjuder maximal temperaturreglering och har en vindavvisande front, precis som dess manliga motsvarighet, vilket gör det idealiskt för kallare och blåsigare väder. Ett annat plus är dess överlägsna fukttransport, vilket jag har upplevt att det håller svett och fukt borta, vilket är avgörande för att behålla komforten under intensiva aktiviteter.

Prisvärdhet

Liksom Craft Active Extreme X Wind Mens, ligger Craft Active Extreme 2.0 Womens i det högre prissegmentet. Men, med tanke på dess prestanda och de högkvalitativa materialen, anser jag att priset är rimligt. Jag har hittat att du ofta får vad du betalar för när det kommer till utomhuskläder, och dessa kalsonger är inget undantag.

Potentiella Nackdelar

Den största nackdelen med Craft Active Extreme 2.0 Womens, precis som med de manliga motsvarigheterna, är deras högre pris. Även om de ger överlägsen prestanda och komfort, kan priset vara ett hinder för vissa. Emellertid, baserat på min egen erfarenhet, anser jag att investeringen är värd det för den kvalitet och komfort de levererar.

FÖRDELAR

 • Högpresterande material för maximal temperaturreglering
 • Vindavvisande front
 • Bra fukttransport för att hålla svett borta

NACKDELAR

 • Dyrare modell

Vindtäta Kalsonger - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper vindtäta kalsonger, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper vindtäta kalsonger.

Material

Det är viktigt att belysa den kritiska roll som materialval spelar när man väljer vindtäta kalsonger. Varje material har unika egenskaper som direkt påverkar användarens upplevelse i termer av komfort, livslängd och effektivitet.

Bland de mest uppskattade materialen finner vi merinoull. Merinoull, som kommer från merinofår, är välkänt för sina värmereglerande egenskaper, och det bidrar till att hålla kroppens temperatur stabil oavsett omgivande förhållanden. Detta gör det till ett idealiskt material för vindtäta kalsonger som behöver hålla användaren varm trots vind och kyla. Dessutom har merinoull utmärkt fukttransporterande förmåga, vilket innebär att den absorberar och avdunstar svett, vilket bidrar till att hålla användaren torr och bekväm. Exempel på produkter som utnyttjar dessa egenskaper är Aclima WarmWool Shorts With Windstopper, som är tillverkade av 100% merinoull.

Å andra sidan finns det syntetiska material som polyester och elastan. Dessa material är kända för sin förmåga att stretcha och anpassa sig till användarens rörelser, vilket ger utmärkt komfort och rörelsefrihet. Dessutom är polyester snabbtorkande, vilket är en viktig faktor att överväga om man planerar att vara aktiv och svettas under dagen. Det bidrar till att hålla huden torr och minskar risken för hudirritation. Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens är exempel på produkter som använder dessa material, vilket gör dem både bekväma och praktiska.

Vindtäthet

Vindtäthet är en faktor som kan göra en stor skillnad i dina vindtäta kalsongers prestanda, särskilt om du planerar att spendera tid i kalla och blåsiga miljöer. Att skydda kroppens känsliga områden mot vindens kylande effekt kan spela en avgörande roll för din komfort och ditt välbefinnande.

Kalsonger som är utformade med vindtäta egenskaper har i allmänhet ett speciellt lager av material eller en speciell konstruktion som blockerar vinden och minskar dess kylande effekt. Denna funktion kan ge extra värme och skydd, vilket gör att du kan njuta av dina utomhusaktiviteter även under mindre gynnsamma väderförhållanden.

Produkter som Hellner Killinge Wind Boxers Men och Aclima WarmWool Shorts With Windstopper till exempel, har speciellt utformade vindskyddande fronter. Dessa fronter är konstruerade för att ge en barriär mot kylan från vinden och därmed förbättra användarens komfort. Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens, å andra sidan, har en vindavvisande front, vilket innebär att de inte nödvändigtvis är helt vindtäta, men de kan ändå erbjuda ett visst skydd mot vinden.

vindtäta kalsonger för dam och herr

Vikt

När vi granskar betydelsen av vikt för vindtäta kalsonger, är det viktigt att vi tar hänsyn till de aktiviteter vi avser att utföra när vi bär dem. Vikten på dina kalsonger kan tyckas obetydlig vid första anblicken, men om du planerar att vara aktiv under en längre tid, som vid vandring eller cykling, kan denna aspekt bli avsevärt mer relevant.

För långa dagar ute i naturen, kan det vara till fördel att välja lättare kalsonger. Dessa typer av underkläder minskar den totala vikten du behöver bära och kan förbättra din komfortnivå genom att minska belastningen på din kropp. Dessutom kan lättare kalsonger bidra till att öka din rörelsefrihet, eftersom de tenderar att vara mindre restriktiva och mer anpassningsbara till kroppens rörelser.

Exempel på lättviktiga alternativ inkluderar Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens, som båda väger in på endast 100g. Deras lätta design ger en känsla av att knappt bära någonting alls, vilket är en stor fördel när du förflyttar dig över längre sträckor.

Passform

När det gäller vindtäta kalsonger spelar passformen en nyckelroll för både komfort och prestanda. En bra passform säkerställer att kalsongerna kan utföra sina tänkta funktioner optimalt, samtidigt som de inte skapar obehag eller förhindrar rörelse.

Om kalsongerna är för lösa, kan de skapa friktion och skav under rörelse, vilket kan leda till obehag över tiden. Skav kan inte bara vara obehagligt utan även leda till hudirritation och sårbildning. Dessutom kan lösa kalsonger resultera i att de inte ger tillräckligt med vindskydd, eftersom de inte sitter tätt mot huden.

Å andra sidan, om kalsongerna är för tajta, kan de begränsa rörelsefriheten och till och med skära in i huden. För tajta kalsonger kan även leda till cirkulationsproblem, speciellt om de bärs under längre perioder.

Därför bör en bra passform vara något att sträva efter när man väljer vindtäta kalsonger. Hellner Killinge Wind Boxers Men och Aclima WarmWool Shorts With Windstopper är båda exempel på produkter som är kända för att ha en grym respektive heltäckande och skyddande passform. Dessa kalsonger erbjuder en bra balans mellan komfort och funktionalitet, vilket gör dem till utmärkta val för olika typer av utomhusaktiviteter.

Temperaturreglering

Ett centralt aspekt av vindtäta kalsonger, särskilt för dem som ägnar sig åt intensiva utomhusaktiviteter eller vistas i områden med skiftande klimatförhållanden, är dess förmåga till temperaturreglering. Denna egenskap bestämmer hur bra kalsongerna kan balansera kroppens värme under olika nivåer av fysisk ansträngning och i olika väderförhållanden.

Temperaturreglering innebär förmågan hos materialet att anpassa sig efter användarens kroppstemperatur och de omgivande förhållandena. Denna förmåga kan vara avgörande för att behålla komfort under olika aktivitetsnivåer och i olika miljöer. Material med god temperaturreglering kan hjälpa till att hålla kroppen sval under intensiv träning eller i varmt väder, och värma kroppen när det är kallt.

Många av de vindtäta kalsonger som finns på marknaden idag använder material med utmärkt temperaturreglering. Till exempel är merinoull, som används i Aclima WarmWool Shorts With Windstopper, känt för sin utmärkta temperaturreglering. Detta naturliga fiber hjälper till att hålla kroppen varm när det är kallt och sval när det är varmt. Å andra sidan, produkter som Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens, som båda är tillverkade av 100% polyester, kan också erbjuda utmärkt temperaturreglering tack vare detta syntetiska materials förmåga att snabbt transportera bort fukt från huden.

Fukttransport

Fukttransport är en kritisk funktion i vindtäta kalsonger, särskilt för dem som deltar i högintensiva aktiviteter. En effektiv fukttransport innebär att materialet aktivt arbetar för att flytta svett och fukt bort från huden och ut till tygets yta där det kan avdunsta snabbt. Denna process bidrar till att hålla huden torr och bekväm, även under svettiga och fysiskt ansträngande förhållanden.

Förmågan att effektivt transportera bort fukt från huden är inte bara viktig för komforten, utan det kan också bidra till att förhindra hudirritation och skav som kan orsakas av blöt och klam hud. I vissa fall kan god fukttransport även bidra till att hålla kroppen kylig genom att underlätta avdunstning av svett, vilket kan vara särskilt fördelaktigt under intensiv träning eller i varma klimat.

Flera material, både naturliga och syntetiska, kan erbjuda utmärkt fukttransport. Till exempel, merinoull, som används i Aclima WarmWool Shorts With Windstopper, är känd för sin förmåga att effektivt transportera bort fukt från huden, samtidigt som den behåller värme. På syntetisk sida har polyester, som används i både Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens, utmärkt fukttransporterande egenskaper. Det är ett snabbtorkande material som kan hålla huden torr och bekväm även under intensiva aktiviteter.

Hållbarhet

Hållbarhet är en nyckelfaktor att tänka på när man väljer vindtäta kalsonger, särskilt för äventyrare och utomhussportare som regelbundet utövar krävande aktiviteter. Dessa aktiviteter kan utsätta kläderna för mycket slitage, och då behöver kalsongerna kunna stå emot dessa utmaningar. Ett par hållbara kalsonger bör vara tåliga nog att motstå nötning och rivning och behålla sin form och funktionalitet trots frekvent användning och tvätt.

Materialvalet spelar en central roll för hållbarheten. Vissa material, som merinoull och polyester, är kända för att vara slitstarka och hållbara. Till exempel är Aclima WarmWool Shorts With Windstopper gjorda av 100% merinoull, vilket är ett naturligt slitstarkt material. Å andra sidan är Craft Active Extreme 2.0 Womens och Craft Active Extreme X Wind Mens tillverkade av 100% polyester, ett syntetiskt material känt för sin robusthet och långvarig hållbarhet.

Kvaliteten på konstruktionen är också avgörande för produktens hållbarhet. Det gäller sömmarna, midjebandet, och eventuella förstärkningar. En välkonstruerad kalsong borde kunna hålla emot de olika typer av belastningar som uppstår vid rörelse, från cykling och klättring till vandring och löpning.

Vanliga Frågor Om Vindtäta Kalsonger

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par vindtäta kalsonger, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av kalsonger, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vindtäta kalsongerna?

De bästa vindtäta kalsongerna är enligt vårt test Hellner Killinge Wind Boxers Men, då de förser dig med bra skydd och bekvämlighet till ett fantastiskt pris.

Vad kostar vindtäta kalsonger?

Priset för vindtäta kalsonger tenderar att ligga runt 500 kronor.

Varför ska jag välja vindtäta kalsonger?

Vindtäta kalsonger är speciellt utformade för att skydda dig mot blåst och kyla i föränderliga klimat, vilket gör dem perfekta för utomhusaktiviteter som vandring, löpning eller skidåkning.

Kan jag tvätta mina vindtäta kalsonger i maskin?

Det beror på materialet. Polyester och elastan kan oftast tvättas i maskin, medan merinoull ibland kräver skonsam handtvätt. Det är bäst att alltid kolla tvättråden för varje enskild produkt.

Är vindtäta kalsonger lämpliga för alla årstider?

Vindtäta kalsonger kan vara användbara året runt, beroende på väderförhållanden och aktivitetsnivå. De kan ge extra skydd och värme under kalla, blåsiga månader, samtidigt som de kan bidra till temperaturreglering under intensiva sommaraktiviteter.

Vad är skillnaden mellan vindtäta kalsonger för damer och herrar?

Vindtäta kalsonger för damer och herrar har samma syfte – att skydda mot kyla och vind. Huvudskillnaden ligger i passform och design, eftersom de är utformade för att passa de olika kroppsformerna hos kvinnor och män.

Sammanfattningsvis Om Vindtäta Kalsonger

Ett par vindtäta kalsonger kan vara det perfekta alternativet om du är ute i vindiga och kalla förhållande. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 11

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.