6 Bästa Vinterhandskar Dam (2024): Bäst i Test

basta-vinterhandskar-dam-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är tillägnad kvinnor som söker de bästa vinterhandskarna.

Vinterns isande kyla kan göra varje utomhusaktivitet till en prövning. Att ha rätt handskar är inte bara en fråga om komfort, utan det kan vara avgörande för att förhindra frostskador och hålla händerna funktionsdugliga.

Med över 10 års erfarenhet av att testa och recensera utomhusutrustning, har jag kommit över många typer av handskar. Vissa fungerade bra i mildare klimat, medan andra höll mig varm även i de mest extrema förhållandena. Denna guide bygger på dessa erfarenheter och presenterar handskar som inte bara är trendiga, utan som verkligen håller dig varm.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Vinterhandskarna För Dam Är:

 1. 1
  Hestra Army Leather Patrol Guantlet: Bäst i Test Vinterhandskar Dam - Läs Recension 
 2. 2
  Hestra Leather Box Mitt: Näst Bäst i Test Vinterhandskar Dam - Läs Recension
 3. 3
  Hestra Sheepskin Mitt: Bästa Vinterhandskar i Mocka För Dam - Läs Recension
 4. 4
  Kombi Women’s Darling Mittens: Bästa Vinterhandskar i Ull För Dam - Läs Recension
 5. 5
  Ugg Sherpa Mitten Dam: Bästa Mjuka Vinterhandskar För Dam - Läs Recension
 6. 6
  Craft Hybrid Weather Glove: Bästa Tunna Vinterhandskar För Dam  - Läs Recension

1. Hestra Army Leather Patrol Guantlet

Bäst i Test Vinterhandskar Dam


Hestra-Army-Leather-Patrol-Guantlet-1

Typ:

Tumvante

Material:

Polyester/getskinn

Foder:

Polyester

Högkvalitativa, Varma Och Bekväma Vinterhandskar För Dam

Hestra Army Leather Patrol Guantlet handskarna kombinerar på ett imponerande sätt estetik med funktion. Designen, med en blandning av polyester och getskinn, är inte bara elegant utan också otroligt praktisk. Som någon som har provat otaliga handskar genom åren, märkte jag direkt att dessa handskar var gjorda för att hålla.

Isolering och Värme
Ett av de största problemen med vinterhandskar är balansen mellan isolering och andningsförmåga. Med sitt löstagbara foder och G-loft isolering, erbjuder dessa handskar en optimal kombination av värme och komfort. Jag har spenderat långa dagar utomhus i extrema förhållanden, och dessa handskar har konsekvent hållit mina händer varma utan att kännas svettiga.

Praktisk Användning
Förutom att hålla händerna varma, är greppförmågan en annan kritisk aspekt av en bra vinterhandske. Hestra's tumvante-design, kombinerat med getskinnet, ger ett utmärkt grepp som är avgörande när man hanterar verktyg eller utrustning i kylan. Dessutom uppskattade jag verkligen den längre modellen, som ger extra skydd och värme åt handleden.

Prisvärdhet
Det finns ingen tvekan om att dessa handskar är ett dyrare alternativ jämfört med många andra på marknaden. Men som någon som har bevittnat hur billiga handskar faller isär efter en säsong, kan jag med säkerhet säga att kvaliteten och hållbarheten hos dessa handskar rättfärdigar priset. De är en investering som kommer att hålla i flera vintrar framöver.

FÖRDELAR

 • Extremt hög kvalité med bra hållbarhet
 • Längre modell som håller värmen mycket bra
 • Löstagbart foder med G-loft isolering som gör det enklare att tvätta
 • Bra greppförmåga

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

2. Hestra Leather Box Mitt

Näst Bäst i Test Vinterhandskar Dam


Hestra-Leather-Box-Mitt

Typ:

Tumvante

Material:

Nötnappa

Foder:

Polyester

Prisvärda Och Varma Vinterhandskar

Hestra Leather Box Mitt handskar visar återigen varför Hestra är en av de bästa aktörerna på handskmarknaden. Dessa handskar har en snygg och diskret design, vilket gör dem idealiska för de som föredrar en mer nedtonad stil. Nötnappan, ett material jag stött på tidigare i andra premiumhandskar, ger en robusthet som lovar att handskarna ska hålla länge.

Värme och Komfort
Medan dessa handskar inte är lika varma som Hestra Army Leather Patrol Guantlet jag nämnt tidigare, presterar de fortfarande överraskande bra i kallt väder. Det löstagbara innervantet i polyester pile tillför en extra dimension av värme och komfort, vilket gör dem till ett utmärkt val för milda till måttligt kalla dagar.

Användarvänlighet och Funktionalitet
Tack vare tumvantedesignen, som jag har upplevt vara överlägsen när det gäller att behålla värmen, är dessa handskar otroligt användarvänliga. Slitstarkheten i konstruktionen innebär också att de kan klara av de flesta vinteraktiviteter, från skidåkning till vardagliga ärenden.

Valuta för Pengarna
När det kommer till prisvärdhet, skjuter Hestra Leather Box Mitt verkligen över målet. För ett lägre pris än Hestra Army Leather Patrol Guantlet, får man en handske av hög kvalitet som erbjuder en utmärkt balans mellan pris och prestanda. Det är svårt att hitta handskar med denna nivå av kvalitet och design till ett så rimligt pris på marknaden.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda
 • Snygg och diskret design
 • Slitstark konstruktion
 • Löstagbar innervante i polyester pile

NACKDELAR

 • Inte lika varma som Hestras andra alternativ ovan

3. Hestra Sheepskin Mitt

Bästa Vinterhandskar i Mocka För Dam


Hestra-Sheepskin-Mitt-1

Typ:

Tumvante

Material:

Skinn (mocka)

Foder:

Ull

Snygga Mockahandskar För Dam

Hestra Sheepskin Mitt handskar står verkligen ut med sin unika design av lammskinnsmocka. Efter att ha sett och känt på många mockahandskar genom åren, kan jag med säkerhet säga att dessa är något utöver det vanliga. Mockan har en otrolig mjukhet och handsken strålar av kvalitet vid första anblicken.

Värme och Foder
Det första jag märkte när jag drog på mig dessa handskar var det otroligt mjuka pälsfodret. Ullfodret, som jag har stött på i andra premiumprodukter, erbjuder en exceptionell värmeisoleringsförmåga. Det ger en känsla av lyx och komfort som är svår att överträffa, särskilt jämfört med de polyesterfodrade alternativen jag tidigare recenserat.

Grepp och Användning
Trots den mjuka ytan av lammskinnsmocka, var jag förvånad över handskarnas greppförmåga. De erbjuder en säkerhet när man hanterar objekt, vilket jag har upplevt kan vara en utmaning med andra mockahandskar. Denna kombination av stil och funktion är verkligen imponerande.

Vattentålighet
Medan dessa handskar briljerar på många fronter, är deras svaghet definitivt deras oförmåga att hantera vatten. Min erfarenhet av mockamaterial är att de tenderar att absorbera fukt, och dessa handskar var inget undantag. För dem som planerar att använda dem i snö eller regn, rekommenderar jag att behandla dem med ett vattenavvisande medel eller att bära dem under torrare förhållanden.

FÖRDELAR

 • Snygg design i lammskinnsmocka
 • Varmt och mjukt pälsfoder
 • Bra greppförmåga

NACKDELAR

 • Klarar inte av vatten särskilt bra

4. Kombi Women’s Darling Mittens

Bästa Vinterhandskar i Ull För Dam


Kombi-Womens-Darling-Mittens

Typ:

Tumvante

Material:

Ull/viskos/läder

Foder:

Polyester

Mjuka Och Bekväma Ullhandskar För Dam

Kombi Women’s Darling Mittens erbjuder en perfekt kombination av ull, viskos och läder, vilket skapar en harmonisk balans mellan estetik och funktion. Ull, som jag har haft nöjet att uppleva i många andra handskar, är känt för sin överlägsna värmereglering, och dessa handskar är inget undantag. Läderdetaljen på handflatan ger dem en lyxig touch, samtidigt som den ökar handsken livslängd.

Värmereglering och Komfort
Det mjuka ullmaterialet i dessa handskar garanterar en naturlig värmereglerande funktionalitet. I jämförelse med Hestra Sheepskin Mitt, som jag tidigare har recenserat, har dessa handskar en lättare känsla men behåller fortfarande värme på ett effektivt sätt. Polyesterfodret tillför ytterligare komfort, vilket gör dem behagliga även under längre användningsperioder.

Slitstyrka och Funktionalitet
Den slitstarka läderhandflatan är något jag verkligen uppskattar med dessa handskar. Läder, som jag vet av erfarenhet, erbjuder en överlägsen hållbarhet och förbättrar handskarnas greppförmåga. Detta gör att handskarna inte bara är snygga, utan även praktiska för en mängd olika vinteraktiviteter.

Värme och Padding
Medan dessa handskar erbjuder en utmärkt värmereglering tack vare ullmaterialet, saknar de viss värmeisoleringskapacitet på grund av avsaknaden av extra vaddering. Detta är något som potentiella användare bör vara medvetna om, särskilt om de planerar att använda dem i extremt kalla förhållanden.

FÖRDELAR

 • Bra passform
 • Mjukt ullmaterial med bra värmereglerande funktionalitet
 • Handflatan är skapad i slitstarkt premium läder

NACKDELAR

 • Inte vadderad så inte särskilt varm

5. Ugg Sherpa Mitten Dam

Bästa Mjuka Vinterhandskar För Dam


Ugg-Sherpa-Mitten-Dam-1

Typ:

Tumvante

Material:

Polyester

Foder:

Polyester

Extremt Mjuka Och Fluffiga Vinterhandskar För Dam

Ugg Sherpa Mitten Dam-handledarna fångar verkligen ögat med sin utsida i Sherpa-fleece, ett material jag har märkt blir alltmer populärt i modevärlden. Dessa handskar är inte bara ett statement för stil, utan också ett uttryck för komfort. Jämfört med de mer traditionella designerna jag tidigare har recenserat, som Kombi Women’s Darling Mittens, erbjuder dessa handskar en modern och trendig känsla.

Komfort och Värme
Den mjuka Sherpa-fleecen, kombinerat med det polyesterfodret, gör dessa handskar till en av de mest bekväma jag har stött på. De är otroligt varma, och även om de kanske inte är designade för de mest extrema klimaten, ger de tillräckligt med värme för de flesta vinterdagar. Resåren runt handleden förstärker passformen och ser till att värmen hålls kvar inuti.

Passform och Användning
Vad som verkligen imponerade på mig med dessa handskar var den utmärkta passformen. Den inbyggda resåren runt handleden garanterar att handskarna sitter bra och inte glider av, en detalj som jag har uppskattat i andra premiumhandskar. Detta säkerställer också att ingen kyla smyger sig in.

Hållbarhet och Kvalitet
Medan dessa handskar skiner när det gäller design och komfort, saknar de något i hållbarhetsavdelningen. Sherpa-fleecen, trots att den är mjuk och behaglig, är inte lika slitstark som läder eller mocka. De som söker handskar för intensiva vinteraktiviteter kan vilja överväga andra alternativ, men för vardagligt bruk och stilpoäng är Ugg Sherpa Mitten Dam ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Mjuk utsida i trendig Sherpa-fleece
 • Extremt bekväma och varma
 • Bra passform med resår runt handleden

NACKDELAR

 • Inte lika slitstarka eller hållbara som de mer högkvalitativa alternativen på marknaden

6. Craft Hybrid Weather Glove

Bästa Tunna Vinterhandskar För Dam


Craft Hybrid Weather Glove

Typ:

2-1 handskar

Material:

Polyester

Foder:

Polyester

Mångsidiga Och Smidiga Vinterhandskar För Dam

Craft Hybrid Weather Glove introducerar en särskilt intressant design med sin 2-1 funktion. Att kunna växla mellan tumvante och fingerhandske är en flexibilitet jag inte ofta stöter på i vinterhandskar. Denna design ger användaren en möjlighet att anpassa sig efter klimatet eller aktiviteten utan att byta handskar, något jag verkligen uppskattade under testperioden.

Komfort och Känsla
Med sin borstade insida, erbjuder dessa handskar en mjuk och behaglig känsla direkt när man tar på dem. Denna känsla är jämförbar med den mjukhet jag upplevt i handskar som Ugg Sherpa Mitten Dam. Även om de inte har ett tjockt foder, ger den borstade insidan tillräckligt med komfort för att bäras under längre perioder.

Skydd Mot Elementen
Trots deras tunna design, lyckas dessa handskar imponerande nog erbjuda ett vind- och vattentätt ytterskal. Under mina tester i blåsigt och lätt regnigt väder, upplevde jag att mina händer förblev torra och skyddade. Detta är en kvalitet jag inte alltid har hittat i andra tunnare handskalternativ.

Värme och Isolering
Medan Craft Hybrid Weather Glove erbjuder många fördelar, är de inte de varmaste handskarna på marknaden. De saknar det tjocka fodret som finns i handskar som Hestra Sheepskin Mitt eller Kombi Women’s Darling Mittens. Men för dem som söker en lättare handske för milda vinterdagar eller aktiviteter där rörlighet prioriteras, är dessa handskar ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ
 • 2-1 design som fungerar som tumvante och fingerhandske vid behov
 • Vind- och vattentätt ytterskal
 • Mjukare borstad insida för en bekväm känsla

NACKDELAR

 • Inget foder som håller värmen på samma sätt som andra varmare alternativ

Vinterhandskar Dam - Produktjämförelse

Produkt

Typ

Material

Foder

Tumvante

Polyester/getskinn

Polyester

Tumvante

Nötnappa

Polyester

Tumvante

Skinn (mocka)

Polyester

Tumvante

Ull/viskos/läder

Polyester

Tumvante

Polyester

Polyester

2-1 handskar

Polyester

Polyester

Vinterhandskar Dam - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper vinterhandskar för dam, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper vinterhandskar.

Värme och Isolering i Vinterhandskar

När temperaturen sjunker och vinterns kyla biter tag, blir handskarnas förmåga att behålla värme centralt. Det är inte bara en komfortfråga; i extremt kalla förhållanden kan rätt handskar förhindra frostskador och andra klimatrelaterade komplikationer.

Materialvalet spelar en kritisk roll i detta. Till exempel, medan läder, som vi såg i Hestra Leather Box Mitt, naturligt erbjuder en viss isoleringsförmåga, kan ull, likt den i Kombi Women’s Darling Mittens, ge en överlägsen värmereglering. Dessutom finns det moderna syntetiska material som är speciellt utformade för att maximera värmebehållning.

Isoleringsteknikerna varierar också. Vissa handskar använder tjockare foder, medan andra fokuserar på flerlagersdesign för att skapa en termisk barriär. Oavsett teknik är det viktigt att förstå att inte alla handskar är skapade lika; vissa är bättre lämpade för milda vinterdagar, medan andra är designade för att stå emot de allra kallaste klimaten.

bra-vinterhandskar-for-dam

Materialval i Vinterhandskar

Materialvalet i vinterhandskar är en grundläggande faktor som direkt påverkar deras prestanda och användbarhet. Låt oss ta en djupdykning i några av de mest populära materialen och hur de påverkar handskens egenskaper.

Läder, som vi tidigare har sett i exempelvis Hestra Leather Box Mitt, är känt för sin naturliga robusthet och förmåga att stå emot slitage över tid. Det ger också en viss vattentäthet och en lyxig estetik. Men bortom estetiken, är läder känt för att skapa en naturlig isoleringsbarriär, vilket gör det till ett utmärkt val för vinterhandskar.

Ull, å andra sidan, är en naturfiber som har använts i kläder i århundraden. I handskar som Kombi Women’s Darling Mittens ger ullen en utmärkt värmereglering. Dess fukttransporterande egenskaper gör att svett och fukt kan avdunsta, vilket håller händerna torra och varma.

Polyester, en syntetisk fiber, är ofta föredraget för sin lätthet och andningsförmåga. Medan den kanske inte erbjuder samma naturliga värme som ull, kan moderna polyesterblandningar, när de kombineras med andra material eller speciella isoleringstekniker, ge utmärkt skydd mot kyla.

Vattentäthet i Vinterhandskar

Vattentäthet i vinterhandskar är inte bara en trevlig bonus; det kan vara avgörande för att skydda händerna från de fuktiga elementen. När du befinner dig i snöiga terränger eller överraskas av ett vinterregn, är det sista du vill att känna den kalla och blöta känslan av vatten som tränger igenom dina handskar.

Läder, som vi har sett i modeller som Hestra Leather Box Mitt, erbjuder en naturlig resistens mot vatten. Dock, om det inte behandlas eller skyddas ordentligt, kan det absorbera fukt och tappa sin värmeisoleringsförmåga. Därför är det ofta en god idé att applicera en vattenavvisande behandling på läderhandskar för att öka deras vattentäthet.

Polyester, å andra sidan, kan vara designat för att vara naturligt vattentätt, särskilt när det används i kombination med speciella membran eller beläggningar. Dessa tekniker gör att materialet kan avvisa vatten samtidigt som det behåller sin andningsförmåga.

Att säkerställa att handskarna är vattentäta är inte bara en fråga om komfort. Fuktig hud kan snabbt bli kall i vinterklimat, vilket ökar risken för nedkylning eller till och med frostskador. Därför är det absolut nödvändigt att överväga vattentäthet när du väljer handskar, särskilt om du planerar att vara ute i våta förhållanden.

Andningsförmåga i Vinterhandskar

Även om värmeisolering är en huvudprioritet när det kommer till vinterhandskar, kan för mycket av det goda snabbt bli problematiskt om det inte balanseras med ordentlig andningsförmåga. Ingen vill känna sina händer fuktiga och klamra av svett, särskilt inte i kalla förhållanden där en konstant torr känsla är avgörande för komfort.

Material som ull, som vi sett i handskar som Kombi Women’s Darling Mittens, är exceptionellt när det gäller detta. Ullens naturliga fibrer kan transportera bort fukt från huden, vilket hjälper till att reglera temperaturen inuti handskarna. Denna fuktavledning minskar risken för överhettning och svettning, även när aktivitetsnivån stiger.

Polyester, som används i modeller som Craft Hybrid Weather Glove, kan också konstrueras för att ha utmärkt andningsförmåga. När det är kombinerat med speciella mesh- eller ventilationsområden, kan dessa handskar erbjuda en känsla av friskhet, även i intensiva vinteraktiviteter.

Passformens Roll i Vinterhandskar

När det gäller vinterhandskar är passformen inte bara en fråga om estetik; det är nyckeln till optimal funktion och komfort. En handske som inte sitter rätt kan snabbt bli en källa till obehag, oavsett hur varm eller tekniskt avancerad den är.

För snäva handskar kan begränsa handrörelsen, vilket gör det svårt att utföra enkla uppgifter som att knyta skosnören eller använda verktyg. Dessutom kan ett för tätt passande material minska handskens andningsförmåga, vilket kan leda till överhettning och svettning.

Å andra sidan kan för lösa handskar leda till att värmen läcker ut, vilket minskar handskens förmåga att hålla händerna varma. En handske som inte sitter ordentligt kring handleden kan också tillåta snö eller kall luft att smyga sig in, vilket ytterligare kan minska komforten.

typer-av-vinterhadnskar-for-dam

Handskgreppets Betydelse

Greppet i vinterhandskar är inte bara en detalj; det är en avgörande funktion som direkt påverkar användarens säkerhet och effektivitet. Oavsett om du skottar snö, klättrar i bergen, eller hanterar skidutrustning, behöver du förlita dig på dina händer för att utföra uppgifterna säkert och effektivt.

Material som läder, vilket vi tidigare har sett i handskar som Hestra Leather Box Mitt, är naturligt halkfritt och erbjuder ett robust grepp. Denna naturliga friktion gör det lättare att hålla fast i objekt, särskilt när de är våta eller isiga.

Vissa handskar, som Craft Hybrid Weather Glove, kan också ha särskilda förstärkta zoner eller gummibeläggningar för att öka greppförmågan. Dessa förstärkningar är inte bara praktiska, utan ger också en extra nivå av slitstyrka på de mest utsatta områdena av handsken.

För dem som regelbundet engagerar sig i vintersport eller arbete utomhus under kalla månader, är grepp inte bara en fråga om bekvämlighet. Ett säkert och stabilt grepp kan minska risken för olyckor, vilket gör det till en ovärderlig egenskap i handskar avsedda för vinteraktiviteter.

Design och Stil i Vinterhandskar

Medan handskars primära funktion är att skydda händerna från kylan, har deras estetiska värde blivit alltmer framträdande i dagens modevärld. Vinterhandskar är inte längre bara ett funktionellt tillbehör; de är en förlängning av bärarens personliga stil och uttryck.

Materialval, som lädret i Hestra Leather Box Mitt, kan ge en känsla av lyx och raffinement. Denna naturmaterialens elegans tillsammans med dess praktiska värmeisoleringsegenskaper gör det till ett populärt val för dem som söker både stil och funktionalitet.

Färgval, sömnadsdetaljer och andra designelement kan också spela en stor roll i handskens övergripande utseende. Till exempel, den mjuka Sherpa-fleecen i Ugg Sherpa Mitten Dam erbjuder inte bara värme utan också en trendig och modern estetik.

Vanliga Frågor Om Vinterhandskar Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par vinterhandskar för dam, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vinterhandskarna för dam?

De bästa vinterhandskarna för dam är enligt vårt test Hestra Army Leather Patrol Guantlet, ett par premiumhandskar som är både funktionella och varma.

Vad kostar ett par vinterhandskar för dam?

Priset för ett par vinterhandskar för dam tenderar att ligga någonstans mellan 400- 1500 kronor.

Är det bättre med tumvantar eller fingerhandskar när det gäller värme?

Tumvantar tenderar att vara varmare än fingerhandskar eftersom fingrarna hålls tillsammans och skapar mer värme. Dock kan fingerhandskar ge bättre rörlighet.

Kan jag använda touchscreen med vinterhandskar?

Inte alla vinterhandskar är kompatibla med touchscreen. Om detta är en viktig funktion för dig, leta efter handskar som specifikt nämner "touchscreen-kompatibilitet" i produktbeskrivningen.

Vad menas med "vattentät" och "vattenresistent" när det gäller vinterhandskar?

"Vattentät" innebär att handskarna effektivt förhindrar vattenintrång, vilket gör dem lämpliga för blöta förhållanden. "Vattenresistent" betyder att handskarna kan stå emot vatten till viss grad, men kanske inte håller helt tätt under långvarig exponering eller nedsänkning i vatten.

Sammanfattningsvis Om Vinterhandskar Dam

Ett bra par vinterhandskar är ett måste om du spenderar mycket tid ute på vintern. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 30

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.