5 Bästa Vinterskor: Bäst i Test (2024)

vinterskor bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Att spendera tid ute under vintern här i Sverige kan vara en mycket trevlig upplevelse, men utan rätt skor kan det snabbt bli obekvämt och kallt om fötterna. Ett par bekväma, hållbara och värmande skor är därför ett måste här i Sverige.

Vi har spenderat otaliga timmar ute i naturen och städer under de kalla vintermånaderna, och vet med oss vikten av hållbara vinterskor. Det har också gett oss möjligheten att prova en rad olika modeller, vilket vi i denna guide har skapat en sammanfattning och jämförelse över, mellan de mest populära alternativen.

Vi har testat allt ifrån mer vardagliga modeller som är designade för användning i städer, till prestationsfokuserade alternativ som fungerar perfekt ute i vildmarken.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Vinterskorna & Vinterkängorna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Vinterskor: Alfa Talus Perform Gore-Tex Men / Alfa Talus Perform Gore-Tex Women- Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Vinterskor Som Klarar Extrem Kyla: Baffin Impact- Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vinterskor För Vardagsanvändning: Tretorn Chelsea Classic Winter: - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Vinterskor För Vandring: Columbia Men's Bugaboot Celcius / Columbia Women's Bugaboot Celcius: - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Bekväma Vinterkängor: Hanwag Men's Banks Winter Gore-Tex / Hanwag Women's Banks Winter Gore-Tex: - Läs Recension

alfa-talus-perform-gore-tex-men-s

Kategori:

Vardaglig/Arbete

Vikt:

515 g

Höjd:

Medelhög

Mycket Bekväm, Hållbar Och Värmande Vintersko För Varierad Aktivitet

Många vinterkängor är specialiserade på värme, rörlighet eller till och med stil, men Alfa Talus Perform är en riktig allroundsko. Den här designen i fullkornsläder har en generös gummirand, ett vattentätt membran som stänger ute fukt och Vibrams Arctic Grip-sula för avancerad dragkraft i kalla förhållanden och på halt underlag. När det gäller isolering får du ett kraftfullt foder, som ger bra total värme utan alltför mycket bulk, tillsammans med ett mysigt fleecefoder för ökad komfort.

Med hjälp av Gore-Tex-memrbanet kan du vara säker på att du håller dig torr även i mycket snö, och skon kommer även med vissa tekniska detaljer som gör den mycket användbar under mer aktiva äventyr. För att vara en så robust vinterkänga med god värmeförmåga, så har Alfa Talus trots detta lyckats skapa goda ventilationsmöjligheter med hjälp av Gore-tex-membranet och några andra smarta knep.

Den absolut största styrkan däremot är dess yttersula, som är speciellt framtagen för att hantera hårda och hala ytor extremt väl, och det är precis vad den gör. Alfa Talus är en fantastisk vintersko som klarar av allt som du kastar på den, och det är också en av de mest bekväma modellerna vi har testat, vilket gör det till ett alternativ för mer vardaglig användning också. Den enda riktiga nackdelen är priset, vilket är högre än många liknande budgetmodeller.

FÖRDELAR

 • Mycket vatten- och vindtäta
 • Grymt bra yttersula och grepp
 • Bra ventilation för vinterskor

NACKDELAR

 • Ganska dyra
 • Inte de varmaste vinterskorna på marknaden

2. Baffin Impact

Bästa Vinterskor Som Klarar Extrem Kyla


baffin-impact-men-black

Kategori:

Arbete

Vikt:

2558 g

Höjd:

Hög

Extremt Varm Och Vädertålig Vintersko Som Klarar -50° C

Om du letar efter ett par vinterskor eller vinterkängor som klarar extremt kalla temperaturer ner mot -30, -40, -50, eller kanske till och med -100° C så är Baffin Impact förmodligen rätt sko för dig.

Baffin Impact är en övning i överdrift, men om du ska vara ute i minusgrader under längre perioder - tänk isfiske eller utomhusarbete på platser som övre Mellanvästern, Montana eller Alaska - är den i en klass för sig. Stöveln är isolerad med ett åttaskiktssystem av skum och polyester, som är inkapslat i ett rejält skal av nylon och gummi.

Vinterkängor är ökända för att ha ambitiösa temperaturvärden, men Impact har en temperatur på hela -100°C, vilket nästan är absurt . Vi har inte testat detta påstående (och planerar inte att göra det), men användare har rapporterat att de har känt sig bekväma i Impact i temperaturer så låga som -40°C. När det gäller stövlar för kallt väder är detta ungefär så bra som det kan bli.

Nackdelen med så mycket värme är att den inte klarar milda vinterförhållanden bra och att den inte andas. Stöveln väger också över 5 kg för paret och är ganska skrymmande och otymplig, så den är inte avsedd för att täcka mycket mark. Men för områden i landet där temperaturen ständigt sjunker långt under noll grader rekommenderar vi varmt att du skyddar dig med Baffin Impact.

Prismässigt bör du också vara beredd för att betala extra för denna typ av isolering och skydd från kylan.

FÖRDELAR

 • Extremt varma som klarar mycket kalla temperaturer
 • Löstagbar innersko liner

NACKDELAR

 • Ganska dyra
 • Inte särskilt smidiga att använda till vardags

3. Tretorn Chelsea Classic Winter

Bästa Softshelljacka För Vandring


TRETORN CHELSEA CLASSIC WOOL

Kategori:

Vardaglig

Vikt:

570 g

Höjd:

Medelhög

Prisvänliga Och Mycket Snygga Vinterkängor i Chelsea-design

Chelsea boots har ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren, och Tretorn har legat i framkant med ett stort urval av förstklassiga, välgjorda modeller. Deras Classic Winter modell som listas här återspeglar märkets typiska uppmärksamhet på detaljer och klassisk stil i en vintervänlig konstruktion.

Allt med dessa stövlar utstrålar kvalitet, från den Thinsulate-fodrade läderöverdelen till den avtagbara fårskinnsfotbädden, den slitstarka TPU-yttersulan och de eleganta elastiska dragflikarna fram och bak för enkel av- och påtagning. Det inre fodret bidrar även till en mycket värmande och bekväm känsla. Tretorn Chelsea faller definitivt mot den avslappnade sidan av spektrumet, men det polerade utseendet och det förstklassiga hantverket gör den till ett utmärkt val för kyliga pendelturer, runt om i staden och till och med arbetsmiljöer inomhus.

Dessa skor är framför allt avsedda för vardagsbruk, och är inte särskilt effektiva under aktiviteter såsom vandring och liknande. Men rent utseendemässigt är Tretorns Chelsea Boots svåra att slå, med deras eleganta och raffinerade konstruktion vinner de över konkurrenterna när det gäller stil, och dessa stövlar passar bra till nästan alla kläder.

Att detta också kommer till ett av marknadens lägsta priser är otroligt attraktivt, men detta kan komma på bekostnad över dess hållbarhet. Använder du de mycket under tuffare förhållanden kommer dessa helt klart slitas ut snabbare än till exempel Alfa Talus Perform ovan.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda
 • Bekväma och värmande
 • Snygg och diskret design

NACKDELAR

 • Inte särskilt effektiva för arbete och vandringssituationer
 • Inte samma hållbarhet som dyrare modeller

Columbia Men's Bugaboot Celcius

Kategori:

Vardaglig/arbete/Vandring

Vikt:

623 g

Höjd:

Hög

Prisvärda Vinterkängor Som Klarar Allt Från Arbete Till Vandring

Columbias Bugaboot har länge varit en viktig del av kategorin vinterstövlar, och Celsius är en riktig vinnare i kallt väder. Framför allt erbjuder de dubbelt så mycket värme som många av konkurrenterna, och Columbias reflekterande Omni-Heat Infinity-foder hjälper till att fånga upp ytterligare värme.

Resten av stöveln är snyggt utformad för de hårda vinterförhållandena, med en ovandel i läder/syntet, ett vattentätt membran och en robust yttersula som är utformad för att ge grepp på kalla och hala underlag. Bugaboot är fullt utrustad för att hantera de flesta vinterförhållanden med lätthet, från hala vandringar till att springa ärenden i snön.

Den enda nackdelen med Bugaboot är dess vikt. Med över 600 gram per sko är de inte de lättaste på marknaden, men det är väntat med tanke på deras värme och hållbarhet. Med det sagt tycker vi helt klart det är det bästa valet för vandringar under vintern, om temperaturen är åt det lägre hållet. Under varmare vinterdagar kan det vara en bättre idé att utnyttja ett par lättare och lägre vandringskängor istället.

På det hela taget är Columbia Bugaboot Celsius ett utmärkt val för dem som behöver en mångsidig och prisvärd vinterstövel som kan användas under en mängd olika tillfällen.

FÖRDELAR

 • Prisvärda
 • Mycket varma med minimal bulk
 • Snygg och diskret design

NACKDELAR

 • Relativt tunga

Hanwag Men's Banks Winter Gore-Tex

Kategori:

Vardaglig/arbete/Vandring

Vikt:

600 g

Höjd:

Medelhög

Högkvalitativa Lätta Vinterkängor Med Vattentät Gore-Tex

Hanwag Banks är en mycket snygg och modern vinterstövel, tillverkad av högkvalitativa material och konstruktioner. Det är också en av de lättaste stövlarna på den här listan, med en vikt på bara 600 gram per sko. Sett till dess funktionalitet, särskilt isoleringsmässigt, är denna vikt mycket imponerande.

Trots sin lätta design är Banks fortfarande en mycket kapabel vinterstövel. Det vattentäta Gore-Tex-membranet håller dina fötter torra i våta förhållanden, medan Vibram Arctic Grip-yttersulan ger utmärkt grepp på isiga ytor.

När det gäller värme gör Banks ett bra jobb med att hålla dina fötter varma utan att vara alltför skrymmande eller tung. Den 200 g tunga Primaloft-isoleringen gör ett bra jobb med att fånga upp värme, och mikrofiberfodret ger ett extra lager av värme och komfort.

En nackdel med bankernas pris. Med 2795 kr är den en av de dyrare stövlarna på den här listan. Vi tycker dock att dess kvalitet och prestanda är värda prislappen om du föredrar att köpa ett par som håller sig under många år framöver, och som du kan lita på.

FÖRDELAR

 • Fantastisk kvalité
 • Mycket bra grepp
 • Lätta för dess förmåga

NACKDELAR

 • Dyra

Vinterskor & Vinterkängor - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Kategori

Vikt/sko

Höjd

2995 kr

Vardaglig/Arbete

515 g

Medelhög

2995 kr

Arbete

2558 g

Hög

1000 kr

Vardaglig

570 g

Medelhög

 1599 kr

Vardaglig/arbete/Vandring

623 g

Hög

895 kr

Vardaglig/arbete/Vandring

600 g

Medelhög

Vinterskor För Dam Och Herr - Köpguide

Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till innan du köper ett par vinterskor. Letar du efter det bästa möjliga alternativ för dig och din situation kan det vara värdefullt att närmare förstå vad som skiljer de olika modellerna åt.

Vinterskor - Modellkategori

Det första du behöver avgöra innan du köper ett par vinterskor är hur, var och när du planerar att använda de. Här är en kort sammanfattning över de olika typerna av vinterskor som finns på marknaden.

värmande vinterskor vardag

Vardagliga Vinterskor

De vinterskorna du använder till vardags kanske inte är de absolut varmaste, men förser dig ofta med tillräckligt skydd och isolering från klimatet runt omkring dig under de flesta situationer.

Konstruktionen av dessa skor tenderar att innehålla mindre gummi, och mer läder för att gör att de ser snyggare ut.

Isoleringen i dessa skor brukar ofta vara relativt balanserad i termer av tjocklek, samtidigt som insidan av skorna ofta är tungt vadderade för att göra det så bekvämt som möjligt för dig och dina fötter.

Några av våra absoluta favoritmodeller hamnar i denna kategori, men det är självklart viktigt att komma ihåg att dessa inte är framtagna för att klara av tuffare och kallare klimat ute i vildmarken. De passar däremot perfekt för att ha på sig till vardags, där den mer avskalade designen ofta innebär att de är mer bekväma att ha på sig till vardags, och många fungerar även bra inomhus på kontoret.

Vinterskor För Vandring

Om du letar efter ett par vinterskor som klarar av tuffare terränger och kallare temperaturer i vildmarken, så rekommenderar vi starkt att du går för en mer robust modell som är speciellt anpassad för sådana situationer. Dessa modeller passar perfekt för de som vill ut och vandra i kylan, eller för de som kanske föredrar att använda snöskor eller liknande.

Dessa modeller har vanligtvis en lägre fotledshöjd och mindre isolering än andra typer av skor och kängor, vilket gör att de andas ganska bra när du svettas. Dessutom gör deras mer flexibla och smidiga konstruktioner det lättare att ta sig fram på allvar.

Greppstyrkan är en annan viktig egenskap, och det är här du ser några av de mer avancerade slitbanorna med gummi som greppar bra även på iskalla och isiga underlag. 

Vinterskor För Extrem Kyla

Den sista kategorin av vinterskor är speciellt anpassade för att klara av de kallaste temperaturerna i världen, och är rimligtvis ofta större, tjockare och varmare än de mer vardagliga modellerna.

Dessa är perfekt för de personer som behöver spendera mycket tid utomhus i extremt kalla miljöer, vilket inte är allt för ovanligt här i Sverige. Bor du norra delen av Sverige kan det bli riktigt kallt under vintern, och ett par rejäla vinterskor som klarar av kylan är ett måste för att hålla fötterna varma och bekväma.

extremt kallt vinterkängor

De här vinterskorna väljer funktionalitet framför mode med mycket tillämpningar av gummi, nylon och/eller tjockt läder som fungerar bäst i kyliga temperaturer och djup snö. Tänk på att den tunga konstruktionen ökar vikten och storleken så undvik att gå längre sträckor med ett par rejäla kängor som väger 3 kilo. De är också ofta för styva för att kunna användas säkert vid bilkörning. Istället får du en superhög värmenivå som är utmärkt för aktiviteter med låg effekt i minusgrader. 

Värme & Temperaturrekommendationer

Som vi redan har fastställt vid det här laget, är det viktigt att ett par vinterskor kan bibehålla en god värme och samtidigt skydda dig mot klimatet, för att du ska hålla dig torr och varm.

Vissa tillverkare inkluderar en övergripande temperaturrekommendation, vilket är den temperatur som de specifika skorna ska kunna fungera effektivt i. Om det till exempel står att ett par vinterskor klarar av -30 grader så bör den därför fungera bra under riktigt kalla temperaturer. Men det är viktigt att förstå att det inte finns något standardiserat test för att komma fram till dessa siffror, utan det är istället något som tillverkarna sätter själva, så ta det med en nypa salt.

Det finns ingen garanti på dessa skor kommer att hålla dig varm i dessa temperaturer, och i de flesta fallen är de sällan så effektiva som tillverkaren medger, särskilt när du står stilla.

Som vi alla vet beror hur väl en känga håller dig varm på ett antal individuella faktorer, bland annat ålder, aktivitetsnivå, tjockleken på strumporna och om du brukar bli varm eller kall. Vi rekommenderar att du använder komfortintervallen som en grundläggande vägledning, men att du testar dessa i verkliga situationer för att bättre förstå dess effektivitet.

Isolering

Vilken typ av isolering som används i vinterskorna spelar en stor roll för att hålla dig varm.

Syntetisk isolering är den vanligaste typen som används, och placeras mellan linningen och ytterskalet av skon. Thinsulate och Primaloft är några av de mest populära alternativen av syntetisk isolering, och används ofta bland diverse vinterskor, men även bland skidjackor, vinterjackor och andra vinterkläder.

Generellt sett så presterar dessa syntetiska foder ganska bra, särskilt om det vinterskorna är tillverkade med en genomtänkt design.

Dunfyllning är en annan populära isoleringsfyllning som ofta används i diverse jackor, sovsäckar och mycket annan vandringsutrustning som används under kallare klimat. Det är inte lika vanligt i vinterskor, men du kan fortfarande hitta några modeller som använder det.

Fördelen med dun är att det har ett mycket bra förhållande mellan vikt och värme och därför är ganska effektivt för att hålla dig varm. Nackdelen är att den inte fungerar bra när den är våt, så om du förväntar dig att gå genom djupa snödrivor kan syntetiska alternativ vara att föredra.

Höjd På Vinterskor

Vinterskor kommer i en mängd olika modeller, där en av de mest tydliga skillnaderna har att göra med hur högt skaftet sitter över fotleden. Dessa skor och kängor kommer i en rad olika längder, allt från de som sitter precis ovanför fotleden till de som går upp nästan till knät.

vinterskor höjd

Varje modell har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja rätt modell för dina behov. Om du till exempel letar efter ett par vinterskor att ha på dig när du går i djup snö, kan ett par höga stövlar vara att föredra, då lägre modeller tenderar att låta mer snö sippra in.

Vinterskor anpassade för vandring och liknande fysiska aktiviteter är oftast de som sitter lägst, medans arbetsskor och mer kyltåliga alternativ ofta går upp över större delen av vaderna. I mitten hamnar de vardagliga vinterskorna, som förser dig med en bra balans mellan funktion och stil och kan användas både i staden och på landsbygden.

När det gäller vinterskor finns det ingen universallösning, så det är viktigt att du väljer rätt modell för dina behov.

När man pratar om vinterskor, vinterkängor och vinterstövlar, så är det framför allt denna längd man pratar om.

Vikt

Vikten av dina skor kan ha en stor påverkan om det är något som du har på dig större delen av dagen. 400 gram extra kanske inte låter så mycket, men kom ihåg att det är något du behöver lyfta varje gång du tar ett steg. Vinterskor kommer i många olika tyngder, där de tyngsta modellerna ofta är de mest beständiga och vädertåliga.

Det finns också lättare vinterkängor som passar särskilt bra för vandring under vintern, men detta kommer självklart på bekostnad av isolering och hållbarhet.

Om du letar efter ett par vinterkängor att ha på dig hela dagen, se till att välja en modell som inte väger för mycket.

Vill du ha maximal värmeförmåga bör du vara beredd på ett tyngre par vinterskor.

Vattentätning

I och med att du kommer använda dina vinterskor under vintern i (förhoppningsvis) snö, är det viktigt att dessa kan hantera vatten och fukt på ett effektivt sätt. Som tur är är designen av de flesta vinterskorna anpassade just för detta.

Traditionella tvådelade kängor som har ett separat skal och foder förlitar sig på att ett rejält yttre håller fukten borta. Gummiunderdelarna är fantastiska barriärer mot väta, som avvisar allt från fallande snö till hala pölar. Dessutom håller behandlade läderöverdelar och sömmar dig skyddad när du går genom djup snö.

vinterskor vinterkängor mycket snö

Å andra sidan har enstämmiga stövlar ett tunt vattentätt och andningsbart membran som är placerat mellan yttermaterialet och fodret. Generellt sett är den här typen av stövlar lite mindre vattentät och du bör se till att yttertyget har en vattenavvisande behandling för att förhindra att det suger upp fukt (mer om detta i avsnittet om skötsel av stövlar nedan).

Med det sagt kommer dessa vattentäta designer inte att fungera om snön kommer in ovanifrån. Behöver du gå i djupare snö är det då värt att fundera om ett par högre vinterkängor eventuellt är rätt för dig. Ett annat alternativ är att utnyttja damasker för att hålla snön ute.

Andningsbarhet & Ventilation

Vinterskor fokuserar framför allt på att förse dig med gott om värme, isolering och bekvämlighet, vilket har en negativ påverkan på dess ventilationsförmåga. Deras robust och vattentäta konstruktion innebär att de förvarar värmen inuti skon vilket kan leda till att de blir varma under varmare temperaturer eller fysiska aktiviteter.

De flesta är nog medvetna om detta redan, och andningsbarheten av ett par vinterskor är sällan en hög prioritet. Men det är ändå något att tänka på när du gör ditt val, särskilt om du planerar att utföra mycket fysiska aktiviteter i skorna. Om du bor någonstans med milda vintrar och inte planerar att vandra mycket på vintern kan du kanske du behöver ett par med god ventilation.

Yttersula & Grepp

Yttersulan av dina vinterskor kommer att spela en avgörande roll i dess greppförmåga. Vinterskor använder sig av ett annat typ av mönster och mjukare material än vandringsskor som presterar bättre och bidrar till ett bättre grepp när temperaturen sjunker. Det mönster som används är också speciellt anpassad för vintermiljöer, då det förhindrar snö från att fästa sig på undersidan.

grepp hållbarhet vinterskor

Själva sulan på dessa skor tenderar även att vara tjock, vilket förser dig med bra isolering från marken, såväl som bra stöd när du är ute och går.

Andra Gruppverktyg

Beroende på vad för terräng du behöver ta dig över, kan det också vara en bra idé att utnyttja extra grepp i form av ett separata redskap. Broddar är förmodligen det mest avskalade och populära valet - de är lätta att ta på och har oftast en låg profil så att de inte stör dina skor för mycket. De ger också bra grepp och stöd, men erbjuder inte samma skydd mot väder och vind som några av de andra alternativen.

För riktigt tuffa miljöer kan du också behöva ett stegjärn, som är en ram med spikar som du spänner fast på undersidan av dina skor. Detta ger ett otroligt grepp, men är uppenbarligen inte något du vill använda hela tiden!

Design & Passform

Designen på ett par vinterskor är lika viktig (om inte viktigare) som material och funktioner för många personer. Ett bra par skor ska ha en bekväm passform som gör att du kan röra dig fritt och inte känner dig allt för begränsad, men kom ihåg att dessa skor tenderar att vara större och mer otympliga än till exempel vandringsskor.

När det kommer till storlek och passform bör dina vinterskor alltid vara tillräckligt stora för att du ska kunna ha på dig dina tjockaste strumpor utan att det upplevs för trångt och obekvämt. En för tajt passform kan begränsa blodflödet i foten, vilket är något som du definitivt vill undvika när du försöker hålla de varma.

vinterskor foder värme

För mer vardagliga modeller kan passformen vara mindre viktig. Självklart är det viktigt att de sitter på bra och bekvämt, men i förhållande till mer prestationsinriktade vinterskor krävs det inte samma exakta passform. Storleken kan däremot variera stort från varumärke till varumärke, så håll utkik efter deras storleksguide för att hitta den perfekta passformen för dig. I de fallen då vissa modeller är mindre eller större i storleken så försöker vi nämna detta i våra recensioner.

Glöm Inte Strumporna!

Att kombinera dina vinterskor med rätt strumpor kommer att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att hålla dig varm och torr under dina vinteräventyr. Till vardags kan du nog använda de flesta vanliga strumporna, men om du arbetar, vandrar eller spenderar längre tid ute i naturen med dina vinterskor är det värt att investera i lite bättre alternativ.

Materialmässigt rekommenderar vi nästan alltid merinoull, vilket är ett utmärkt material för både vinter och sommar. Det andas, transporterar fukt och har bra temperaturreglerande egenskaper.

Syntetiska alternativ finns också, men de är sällan lika effektiva som vandringsstrumpor i merinoull.

För ännu mer värme kan du också använda en extra innersocka av ett syntetiskt material, till exempel polyester. Detta ger ett extra lager isolering utan att skorna blir för trånga.

Vanliga Frågor Om Vinterskor & Vinterkängor För Dam Och Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en vinterskor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av skor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vinterskorna för dam?

De bästa vinterskorna för dam är enligt vårt test Alfa Talus Perform Gore-Tex Women, en mycket mångsidig, värmande och bekväm modell.

Vilka är de bästa vinterskorna för herr?

De bästa vinterskorna för dam är enligt vårt test Alfa Talus Perform Gore-Tex Men, en mycket mångsidig, värmande och bekväm modell.

Vad kostar ett par vinterskor?

Vinterskor kostar oftast mellan 1000-3000 kr, vilket till stor del varierar beroende på kvalité och den teknologi som används i kängorna.

Vilka är de bästa vinterskorna för extrem kyla?

De bästa vinterskorna för extrem kyla i vårt test är Baffin Impact, som klarar temperaturer ner till - 100° C.

Vilka är de bästa vinterskorna för vardagsbruk?

För vardagsbruk rekommenderar vi Alfa Talus Perform Gore-Tex Men / Alfa Talus Perform Gore-Tex Women , en bekväm och mångsidig modell som kan användas i många olika situationer. Letar du efter en modell med ett mer diskret design rekommenderar vi Tretorn Chelsea Classic Winter.

Hur ska jag rengöra mina vinterskor?

Vi rekommenderar att du rengör dina vinterskor med en fuktig trasa och mild tvål. Om de är mycket smutsiga kan du också använda en borste. För mer envis smuts kan du använda ett speciellt skorengöringsmedel. Följ alltid instruktionerna på förpackningen innan du rengör dina skor.

Sammanfattningsvis Om Vinterskor

Ett bra par vinterskor är ett måste för att hålla fötterna varma, torra och bekväma under vinterhalvåret. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 43

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.