3 Bästa Vintertights Dam (2024): Bäst i Test

bästa vintertights bäst i test

Skriven av Marie Ohlsson  | Uppdaterad senast: juni 2023

Välkommen till denna guide, skriven för dig som söker de bästa vintertightsen för dam. Här hittar du allt du behöver veta för att göra det mest välgrundade valet.

Vi vet alla hur utmanande det kan vara att hålla sig aktiv under vintermånaderna, särskilt med det kalla och ofta ogästvänliga vädret. En av de största hindren är att hitta rätt kläder som både håller dig varm och möjliggör tillräcklig rörlighet. Detta är där vårt urval av vintertights kommer till undsättning. Designade för att kombinera funktion, värme och komfort, dessa tights är en oumbärlig del av varje vinteraktiv kvinnas garderob.

Efter att ha gått igenom flera år av att kämpa med felaktiga kläder under mina egna vinterlöpningar och skidutflykter, har jag insett vikten av kvalitetsvintertights. Denna erfarenhet, kombinerat med omfattande forskning och produkttestning, har lett till skapandet av denna guide.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Vintertightsen För Dam Är:

 1. 1
  Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights: Bäst i Test Vintertights - Läs Recension 
 2. 2
  Craft Women’s Adv Essence Warm Tights: Bästa Billiga Vintertights - Läs Recension
 3. 3
  2XU Ignition Shield Compression Tights: Bästa Vintertights För Löpning - Läs Recension

Revolutionrace Glacier Fleece Lined Tights Dam

Midja:

Hög

Material:

88% polyester, 12% elastan

Ficka:

Ja

Slitstarka Och Funktionella Vintertights För Vandring Och Liknande Aktiviteter På Vintern

Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights är något av en dröm för alla vinteridrottare. Materialet på 88% polyester och 12% elastan ger en perfekt balans mellan flexibilitet och hållbarhet. Insidan är mjuk och borstad, vilket ger en ovärderlig värmeisolering när temperaturen sjunker. Under mina vinterutflykter med dessa tights har jag kunnat njuta av den otroliga känslan av att vara skyddad mot kylan, samtidigt som tightsen inte hindrar min rörlighet.

Funktionalitet och Fickdesign

En viktig aspekt av alla vintertights är deras praktiska användning, och Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights gör inte besviken i det avseendet. De har två lårfickor och en bakficka som erbjuder utmärkt organisatorisk kapacitet. Oavsett om du behöver bära med dig nycklar, en smartphone eller energibarer för långa vandringar, uppfyller dessa fickor behovet på ett utmärkt sätt.

Hållbarhet och slitstyrka

Trots att de är otroligt bekväma, kompromissar dessa tights inte med sin slitstyrka. De är konstruerade för att hålla, vilket jag kan intyga efter otaliga vandringar och skidturer. Deras höga hållbarhet gör att de kan stå emot de mest krävande vinteraktiviteterna, från terränglöpning till vandring och skidåkning.

Andningsförmåga

Om det finns ett område där dessa tights inte briljerar, så är det i deras andningsförmåga. Medan de erbjuder utmärkt värmeisolering och hållbarhet, kan de vara lite svettiga under högintensiva aktiviteter. Detta har jag märkt under längre löpturer i kallt väder, men det är inget som påverkar min övergripande uppskattning av dessa tights.

FÖRDELAR

 • Mjuk och borstad insida som håller värmen otroligt bra
 • Två lårfickor samt en bakficka för bättre organisationsförmåga
 • Hög slitstyrka och hållbarhet

NACKDELAR

 • Inte särskilt god andningsförmåga i jämförelse med andra träningstights

2. Craft Women’s Adv Essence Warm Tights

Bästa Billiga Vintertights


Craft Women’s Adv Essence Warm Tights

Midja:

Normal

Material:

88% polyester, 12% elastan

Ficka:

Ja

Högfunktionella Fodrade Vintertights Som Håller Dig Varm Och Torr Under Träning

Craft Women’s Adv Essence Warm Tights har visat sig vara en mycket komfortabel och funktionell produkt. Med 88% polyester och 12% elastan har tightsen en fantastisk stretch, vilket gör dem otroligt bekväma att röra sig i. Från långa vinterlöpningar till skidturer, har dessa tights alltid givit mig en rörelsefrihet som är svår att matcha.

Prisvärdhet och Kvalitet

Trots att de inte bär en hög prislapp, kommer Craft Women’s Adv Essence Warm Tights med en överraskande bra kvalitet. Med tanke på priset är de ett utmärkt val för de som vill ha ett par högkvalitativa vintertights utan att behöva tömma plånboken. Dock, det är värt att notera att dessa tights kanske inte är lika slitstarka som vissa av de dyrare alternativen på marknaden, såsom Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights jag tidigare skrivit om.

Ventilationsförmåga

En viktig aspekt av dessa tights är deras utmärkta ventilationsförmåga. Trots att de erbjuder tillräcklig värme för kyliga vinterdagar, har de också visat sig vara bra på att hålla mig torr under högintensiva aktiviteter. I jämförelse med vissa andra vintertights jag har provat, har dessa en mycket bättre förmåga att andas, vilket gör dem till ett utmärkt val för intensiv vinterträning.

Fickdesign

Liksom många andra tights, kommer Craft Women’s Adv Essence Warm Tights med en användbar ficka. Det är en liten, men viktig detalj som gör det enklare att bära med sig nödvändigheter som nycklar eller en smartphone. Den kanske inte erbjuder samma organisatoriska kapacitet som Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights, men den gör jobbet för det mest grundläggande behovet.

FÖRDELAR

 • Mycket konkurrenskraftigt pris för kvalitén
 • Bra rörelseförmåga tack vare stretchigt tyg
 • God ventilationsförmåga som passar bra vid intensiv träning

NACKDELAR

 • Inte lika slitstarka som många dyrare alternativ

3. 2XU Ignition Shield Compression Tights

Bästa Vintertights För Löpning


2XU Ignition Shield Compression Tights

Midja:

Normal

Material:

72% Nylon, 28% Lycra, 100% Polyester (foder)

Ficka:

Ja

Varma Och Skyddande Vintertights För Löpning

2XU Ignition Shield Compression Tights sticker ut när det gäller skydd och komfort. Med vind- och vattentäta paneler längs med framsidan av låren, samt fodring längs med baksidan och underbenen, erbjuder dessa tights en skyddsnivå som inte är lätt att hitta. Det är en betydande uppgradering jämfört med många andra vintertights jag tidigare provat, inklusive både Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights och Craft Women’s Adv Essence Warm Tights.

Kompressionsfunktion

Det som verkligen gör dessa tights unika är deras kraftfulla graderade kompression. Denna funktion bidrar till ökad blodcirkulation och stöd under löpning, vilket jag verkligen uppskattar under mina vinterträningspass. Denna kompressionsfunktion har också visat sig vara mycket fördelaktig när det gäller återhämtning efter löpning.

Passform och Justerbarhet

När det kommer till passform och justerbarhet, överträffar 2XU Ignition Shield Compression Tights förväntningarna. Med en justerbar dragsko kan de anpassas för att passa perfekt, vilket bidrar till en säker och skön känsla under löpning. Denna flexibilitet i passformen är en stor fördel, särskilt för en aktivitet som löpning där rätt passform kan göra stor skillnad.

Pris

Om det finns en nackdel med dessa tights, så är det deras pris. 2XU Ignition Shield Compression Tights är ett dyrt alternativ jämfört med andra vintertights på marknaden. Men med tanke på deras överlägsna skydd, komfort och kompressionsförmåga, anser jag att de är väl värda investeringen för seriösa löpare.

FÖRDELAR

 • Vind- och vattentäta paneler längs med framsidan av låren och fodrat längs med baksidan och underbenen
 • Kraftfull graderad kompression för ökad blodcirkulation och bättre stöd under löpning
 • Säker passform med justerbar dragsko

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

Vintertights - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper vintertights, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper vintertights.

Material

Materialval spelar en central roll när det kommer till egenskaperna hos ett par vintertights. Det är faktiskt kärnan i hur bekväma de kommer att vara när du bär dem, hur länge de kommer att hålla mot de påfrestningar du utsätter dem för, och hur väl de kommer att utföra under olika aktiviteter och förhållanden.

Om du letar efter ett par tights som kan hålla dig varm under de kalla vintermånaderna, bör du leta efter material som har god värmeisolering. Detta kan inkludera tights som är fodrade, eller som har en insida av fleece, vilket ger extra värmeisolering.

Men värmeisolering är bara en del av ekvationen. Du behöver också tights som kan hantera fukt effektivt, särskilt om du planerar att använda dem för intensiva aktiviteter som löpning eller skidåkning. Här är material som polyester och nylon dina bästa vänner. De är kända för sin förmåga att effektivt transportera bort fukt från kroppen, vilket håller dig torr och komfortabel även under svettiga träningspass.

Slutligen, om du vill ha ett par tights som kan stå emot tuffa förhållanden och hålla länge, bör du överväga material som är kända för sin slitstyrka. Elastan och lycra är båda material som ofta används i sportkläder just på grund av deras sträckbarhet och hållbarhet. De kan tåla mycket sträckning utan att förlora sin form, vilket gör dem till ett utmärkt val för aktiviteter som kräver mycket rörlighet.

Alla dessa överväganden kring materialval kommer naturligtvis att variera beroende på vad du har för behov. Om du till exempel är en löpare som prioriterar kompression och fukttransport, kan 2XU Ignition Shield Compression Tights vara ett bra val, med sitt blandade material av nylon och lycra. Men om du söker värme och slitstyrka för vandring i svåra väderförhållanden, kan Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights, med sitt robusta polyester och elastanmaterial, vara mer passande.

de bäst vintertightsen för dam

Värmeisolering

Ett av de primära syftena med vintertights är att erbjuda en robust barriär mot kylan. När temperaturen sjunker och vinterkylan kryper in, blir värmeisolering en avgörande faktor att överväga när man väljer rätt par tights.

Värmeisolering refererar till hur väl ett par tights kan behålla kroppsvärmen och skydda mot de yttre kyla. Detta blir särskilt viktigt i de kyligaste månaderna, när även de kortaste utomhusaktiviteterna kan vara obekväma utan rätt utrustning.

Fodrade tights erbjuder ofta högre grad av värmeisolering jämfört med deras ofodrade motsvarigheter. Fodret, ofta av polyester eller annat syntetiskt material, fungerar som en extra isoleringslager som hjälper till att hålla kroppsvärmen kvar och den kalla luften ute.

Likaså, tights med fleece på insidan är utmärkta alternativ för värmeisolering. Fleece har den unika förmågan att skapa små luftfickor som fångar och behåller kroppsvärmen, vilket gör det till ett idealiskt material för värmeisolering i kyliga förhållanden.

Tidigare har jag recenserat Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights, som är ett exemplariskt exempel på tights med en mjuk och borstad insida för extra värme. Dessa tights har visat sig vara mycket effektiva på att hålla mig varm under kalla vinterdagar, vilket bevisar att val av material och konstruktion spelar en viktig roll i värmeisoleringens effektivitet.

Vatten- & Vindtäthet

Om du älskar att vara ute i friska luften, oavsett årstid, är det en stor fördel att ha vattentäta och vindtäta vintertights. Dessa speciella egenskaper kan förbättra din utomhuserfarenhet avsevärt, särskilt under de råa vintermånaderna.

Vattentäta tights är avsedda att stå emot fukt, vare sig det kommer från snö, regn eller blöta ytor. Detta är oerhört viktigt i vinterklimat, där oväntade väderförändringar och fuktiga förhållanden kan vara normen. Ett par vattentäta tights ser till att du förblir torr och bekväm, även under mindre idealiska väderförhållanden.

På samma sätt är vindtäthet en viktig egenskap att leta efter om du planerar att vara ute i blåsiga förhållanden. Vind kan inte bara vara obehaglig, utan det kan också snabbt kyla ned kroppen, särskilt när du svettas. Vindtäta tights ger ett skyddande lager mot vinden, vilket hjälper till att behålla kroppsvärmen och förhindrar oönskad värmeförlust.

När jag tänker tillbaka på mitt tidigare recenserade plagg, 2XU Ignition Shield Compression Tights, kommer jag ihåg hur effektivt dess vind- och vattentäta paneler skyddade mot de tuffa elementen. Denna produkt demonstrerar den betydande skillnaden dessa funktioner kan göra när du står inför kyla och fukt, och förbättrar därmed din totala utomhuserfarenhet under vintersäsongen.

Andningsförmåga

Även om att hålla sig varm är en prioritet under vintermånaderna, är det lika viktigt att tänka på hur väl dina vintertights kan andas. Att ha andningsbara tights är avgörande, särskilt om du är engagerad i högintensiva aktiviteter som löpning, skidåkning eller vandring i vinterlandskapet.

Andningsförmågan hos ett par tights avser hur väl de kan släppa ut fukt och svett från insidan till utsidan. Detta är av stor betydelse eftersom det hjälper till att reglera din kroppstemperatur och hålla dig torr och bekväm, även under intensiv fysisk aktivitet. Utan tillräcklig andningsförmåga kan svetten bli instängd mellan huden och tyget, vilket kan orsaka obehag och till och med hypotermi i kallt väder.

Material som polyester och nylon är ofta föredragna för sina utmärkta andningsbara egenskaper. De kan effektivt transportera bort fukt från huden och sprida den på tygets yta, där den snabbt kan avdunsta. Detta skapar en "andningseffekt" som hjälper till att hålla dig torr och bekväm.

Från min erfarenhet med att testa olika tights, kan jag till exempel nämna Craft Women’s Adv Essence Warm Tights. Dessa tights imponerade med sin goda andningsförmåga, vilket gör dem till ett utmärkt val för intensiva vinteraktiviteter. Andningsförmågan hos dessa tights visade hur betydelsefull denna egenskap kan vara när det gäller att optimera komfort och prestanda i vinterklimat.

bra vintertights för dam

Passform

Komfort och passform är två nyckelfaktorer att beakta när du väljer dina vintertights. Inget kan förstöra en dag ute i snön snabbare än obehagliga kläder. Tights bör därför ha en passform som är väl avvägd - varken för tajt att de hindrar rörelsen, eller för lös att de glider ned eller tillåter kylan att smyga in.

En väl anpassad passform kan främja rörlighet och flexibilitet, vilket är viktigt för alla typer av fysiska aktiviteter, vare sig det är löpning, skidåkning, eller bara en lugn promenad i vinterlandskapet. För tajta tights kan begränsa rörligheten och till och med orsaka obehag, medan för lösa tights kan förlora sin isolerande effekt.

Komfortnivån påverkas också av passformen. Tights som är tillverkade av mjuka, stretchiga material kan bidra till att öka komforten. Dessutom kan vissa tights ha funktioner som platta sömmar för att undvika skav, och ett gusset i grenen för extra rörlighet och komfort.

En annan aspekt att tänka på är midjan. En justerbar midja, kanske med en inbyggd dragsko, kan vara mycket användbar. Det ger dig möjlighet att anpassa passformen efter din kropp och säkerställer att tightsen sitter säkert på plats under hela dagen.

Till exempel minns jag att 2XU Ignition Shield Compression Tights, som jag tidigare recenserat, hade en säker passform med en justerbar dragsko. Detta gjorde dessa tights till en komfortabel och säker lösning för löpning i vinterklimat, vilket framhäver betydelsen av både komfort och passform.

Slitstyrka

Slitstyrka är en central faktor att beakta när du väljer vintertights, särskilt om du planerar att använda dem för krävande utomhusaktiviteter som vandring, terränglöpning eller backcountry skidåkning. Att ha tights som kan stå emot den hårda behandling som dessa aktiviteter kan innebära är avgörande för att säkerställa deras långvariga prestanda och hållbarhet.

Slitstarka tights är konstruerade för att motstå slitage, rivning och till och med punktering. Detta är vanligtvis åstadkommet genom användning av robusta material och förstärkningar på områden med hög belastning, som knän och bakdel. När du är ute på spåret eller i backarna, är den sista saken du vill oroa dig för om dina tights kommer att hålla.

När det kommer till materialvalet, erbjuder vissa tyger som polyester och nylon överlägsen hållbarhet tack vare sina starka och motståndskraftiga fibrer. Elastan, å andra sidan, lägger till nödvändig stretch och återhämtning, vilket hjälper till att förhindra att tyget blir utsträckt och slitna med tiden.

Jag kan nämna Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights som ett exempel från mina tidigare recensioner. Dessa tights imponerade med sin höga slitstyrka och hållbarhet, vilket gör dem idealiska för aktiviteter som vandring i krävande vinterförhållanden. Denna erfarenhet betonar vikten av att överväga slitstyrka vid val av vintertights för att säkerställa att de klarar av de utmaningar som kommer med vinterutomhusaktiviteter.

Fickor

Funktionella fickor är en ofta underskattad men extremt viktig aspekt att tänka på när du väljer dina vintertights. De ger dig möjlighet att bära med dig grundläggande nödvändigheter som nycklar, mobiltelefon, energibarer, eller till och med en liten karta. På så sätt kan du hålla dina händer fria och dina föremål säkra medan du utför dina utomhusaktiviteter.

En idealisk vintertight ska inte bara ha fickor, men de bör vara strategiskt placerade och utformade för att minimera störningar under rörelse. Fickor på låret eller i midjan är ofta mest praktiska, eftersom de är lätta att nå och mindre benägna att störa dina rörelser. Dessutom bör fickorna ha säkra förslutningar, till exempel dragkedjor eller kardborreband, för att hålla dina föremål på plats även under intensiva aktiviteter.

Fickornas storlek är också viktig att tänka på. Medan små och diskreta fickor kan vara tillräckliga för en nyckel eller några kontanter, kan du behöva större fickor om du planerar att bära med dig din smartphone eller andra större föremål.

Från min tidigare recension av Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights, kommer jag ihåg att de hade två lårfickor samt en bakficka, vilket gav stor flexibilitet och organisatorisk förmåga för användaren. Denna typ av multifunktionell fickdesign kan vara till stor hjälp när du befinner dig ute i kylan och behöver snabb åtkomst till dina nödvändigheter utan att behöva ta av dig handskarna och riva igenom en ryggsäck.

Vanliga Frågor Om Vintertights Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par vintertights, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av vintertights, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vintertightsen?

De bästa vintertightsen är enligt vårt test Revolution Race Glacier Fleece Lined Tights, då det är ett par prisvärda, varma och slitstarka vintertights för utomhusaktiviteter.

Vad kostar ett par vintertights?

Priset för vintertights brukar vara mellan 500-1000 kronor beroende på dess kvalité och funktionalitet.

Är alla vintertights vattentäta?

Nej, alla vintertights är inte vattentäta. Dock kan många modeller erbjuda viss vattentäthet eller vattenresistens, vilket kan vara tillräckligt för snö eller lätt regn. För mer extremt väder, kan du behöva söka efter speciella vattentäta tights.

Kan jag använda mina vintertights för löpning och andra högintensiva aktiviteter?

Ja, du kan definitivt använda dina vintertights för löpning och andra högintensiva aktiviteter. Dock, för bästa komfort och prestanda, bör du välja tights med bra andningsförmåga för att förhindra överhettning.

Är vintertights varma nog för att användas som skidbyxor?

Vintertights kan vara varma, men de är inte designade för att ersätta skidbyxor, särskilt i mycket kalla förhållanden eller under långa perioder av tid utomhus. För skidåkning eller snowboarding, rekommenderas det fortfarande att bära ordentliga skidbyxor över dina tights.

Sammanfattningsvis Om Vintertights Dam

Ett bra par vintertights för dam är det perfekta plagget för dig som gillar att vara aktiv under vinterkylan. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Marie Ohlsson är en passionerad skribent med ett djupt engagemang för friluftslivet. Uppväxt i Sveriges storslagna natur, har Marie alltid haft ett nära förhållande till skogar, berg och vattendrag. Hennes äventyrliga anda och oändliga nyfikenhet har drivit henne att utforska både inhemska och internationella landskap.