• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Guide
 • /
 • KKC Eller GRS Kolv: Välj Rätt Gevärskolv

KKC Eller GRS Kolv: Välj Rätt Gevärskolv

grs eller kkc kolv guide

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: mars 2023

Välkommen till vår guide om att välja mellan en KKC eller GRS kolv till ditt gevär. Valet av kolv är en viktig del av att sätta ihop ett vapen som passar dina behov och preferenser. En kolv kan ha stor inverkan på vapnets stabilitet, precision och användbarhet, och det är därför viktigt att välja en kolv som passar dig och dina behov.

I denna guide kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer mellan en KKC eller GRS kolv, och vi kommer att ge dig tips och råd för att hjälpa dig att göra det bästa valet. Vi kommer att titta på de olika fördelarna och nackdelarna med varje kolvtyp, samt vilka egenskaper som är viktiga att tänka på när man väljer mellan dem.

Oavsett om du är en erfaren skytt eller nybörjare på området, så hoppas vi att denna guide kommer att vara till nytta för dig när du tar ditt beslut om vilken typ av kolv som passar dina behov och preferenser. Låt oss börja!


Vad Är En Gevärskolv?

En gevärskolv är en viktig komponent i ett gevär, då den har en avgörande inverkan på både stabiliteten och komforten vid skjutning. En gevärskolv är den delen av vapnet som man håller i när man ska avfyra det och den fungerar som en länk mellan skyttens kropp och själva vapnet.

En kolv består oftast av trä, men kan även tillverkas av polymer eller andra material. Kolvstocken är ofta ihålig och har ofta en fästpunkt för skjutstöd och en platta i änden för att absorbera rekylkrafterna.

En av de viktigaste funktionerna hos en kolv är att den ger skytten en bekväm och säker grepp om vapnet. En ergonomisk kolv är viktig för att skytten ska kunna ha en stabil och säker skjutposition, och för att kunna hålla vapnet stilla vid avfyrning. En väl utformad kolv kan också bidra till att minska trötthet och skador på skyttens kropp.

Utformningen av kolvstocken kan variera mycket beroende på vapnets användningsområde och skyttens behov och preferenser. En gevärskolv som används för jakt eller sportskytte kan ha en mer traditionell utformning, medan en kolv för taktiskt bruk kan ha en mer ergonomisk och anpassad form för att kunna användas i olika situationer.

kkc eller grs kolv vad ska man välja

KKC Kolv

KKC står för "Kilic Kustom Crafted", och är ett svenskt företag som specialiserat sig på tillverkning av gevärskolvar. En KKC kolv är känd för sin höga kvalitet och precision, och är ofta använd av både jägare och sportskyttar. Här är en översikt över fördelarna och nackdelarna med en KKC kolv:

Fördelar med en KKC kolv:

 • Precision: KKC kolvar är kända för sin höga precision, vilket är avgörande för att kunna skjuta med hög noggrannhet.
 • Ergonomi: KKC kolvar är utformade för att ge skytten ett bekvämt och stabilt grepp om vapnet, vilket kan bidra till en bättre och mer säker skjutupplevelse.
 • Hög kvalitet: KKC kolvar tillverkas med noggrannhet och omsorg om detaljer, vilket innebär att de ofta håller hög kvalitet och är slitstarka.

Nackdelar med en KKC kolv:

 • Kostnad: KKC kolvar är kända för sin höga kvalitet, men detta innebär också att de kan vara ganska dyra.
 • Tillverkningstid: Eftersom KKC kolvar tillverkas på beställning tar det tid innan du får din färdiga kolv, vilket kan vara ett problem för den som vill ha ett vapen snabbt.

Sammanfattningsvis är en KKC kolv en högkvalitativ och precis gevärskolv som kan bidra till en bättre och mer säker skjutupplevelse. Nackdelen är dock att de kan vara dyra och ta tid att tillverka. Om du söker hög kvalitet och är villig att investera tid och pengar i en kolv som är anpassad efter dina behov och önskemål kan en KKC kolv vara ett utmärkt val för dig.

KKC Laminatkolvar

GRS Kolv

GRS (Grodås Rifle Stocks) är en norsk tillverkare av gevärskolvar som är kända för sin höga kvalitet och ergonomi. Här är en översikt över fördelarna och nackdelarna med en GRS kolv:

Fördelar med en GRS kolv:

 • Ergonomi: GRS kolvar är utformade för att ge skytten ett bekvämt och stabilt grepp om vapnet, vilket kan bidra till en bättre och mer säker skjutupplevelse.
 • Flexibilitet: GRS kolvar finns i olika modeller med olika funktioner, vilket ger skytten möjlighet att välja en kolv som passar deras specifika behov.
 • Prisvärdhet: I jämförelse med andra högkvalitativa kolvar på marknaden kan en GRS kolv vara ett prisvärt alternativ.

Nackdelar med en GRS kolv:

 • Precision: Medan GRS kolvar är högkvalitativa och ergonomiska, kan de vara mindre precisa än vissa andra kolvtyper.
 • Passform: GRS kolvar kan vara mindre passande för skyttar med större händer eller kroppar, eftersom de är utformade för att vara smalare och mer ergonomiska.

Sammanfattningsvis är en GRS kolv en prisvärd och ergonomisk gevärskolv som kan vara ett utmärkt val för den som vill ha en kolv med god passform och olika funktioner. Nackdelen är att de kan vara mindre precisa än vissa andra kolvtyper och passa mindre bra för skyttar med större händer eller kroppar. Om du söker en prisvärd och ergonomisk kolv som passar dina behov och önskemål kan en GRS kolv vara ett utmärkt alternativ.

GRS Bifrost

Hogue Kolvar

En Hogue kolv är en gevärskolv tillverkad av Hogue Inc., ett amerikanskt företag som specialiserat sig på tillverkning av vapentillbehör. Hogue kolvar är kända för sin höga kvalitet och ergonomiska design, och finns tillgängliga för en rad olika vapenmodeller. Här är en översikt över fördelarna och nackdelarna med en Hogue kolv:

Fördelar med en Hogue kolv:

 • Ergonomi: Hogue kolvar är utformade för att ge skytten ett bekvämt och stabilt grepp om vapnet, vilket kan bidra till en bättre och mer säker skjutupplevelse.
 • Prisvärdhet: Hogue kolvar är prisvärda alternativ för den som söker en högkvalitativ kolv utan att behöva investera för mycket pengar.
 • Mångsidighet: Hogue kolvar finns tillgängliga för många olika vapenmodeller, vilket ger skytten möjlighet att välja en kolv som passar deras specifika behov.

Nackdelar med en Hogue kolv:

 • Passform: Hogue kolvar kan vara mindre passande för skyttar med större händer eller kroppar, eftersom de är utformade för att vara smalare och mer ergonomiska.
 • Precision: Medan Hogue kolvar är ergonomiska och av hög kvalitet, kan de vara mindre precisa än vissa andra kolvtyper.

Sammanfattningsvis är en Hogue kolv en prisvärd och ergonomisk gevärskolv som kan vara ett utmärkt val för den som söker en kolv med god passform och olika funktioner. Nackdelen är att de kan vara mindre precisa än vissa andra kolvtyper och passa mindre bra för skyttar med större händer eller kroppar. Om du söker en prisvärd och ergonomisk kolv som passar dina behov och önskemål kan en Hogue kolv vara ett utmärkt alternativ.

Vad Ska Man Välja: KKC Eller GRS Kolv?

Både KKC och GRS kolvar är högkvalitativa och ergonomiska alternativ för den som söker en gevärskolv av hög kvalitet. Här är en jämförelse av de två märkena för att hjälpa dig att välja vad som kan passa dig bäst:

Om du söker högsta möjliga precision och kvalitet är KKC kolvarna ett utmärkt val. KKC kolvar är kända för sin höga precision och kvalitet, och är ofta föredragna av erfarna jägare och sportskyttar som vill ha en skräddarsydd kolv som passar deras unika behov och önskemål. KKC kolvar är också utmärkta för de som är villiga att investera i en högkvalitativ kolv som kan användas under många år.

Om du söker en ergonomisk och prisvärd gevärskolv är GRS ett utmärkt val. GRS kolvar är utformade för att ge skytten ett bekvämt och stabilt grepp om vapnet, vilket kan bidra till en bättre och mer säker skjutupplevelse. GRS kolvar är också mer prisvärda än KKC kolvar, vilket gör dem till ett bra alternativ för de som söker en högkvalitativ gevärskolv utan att behöva investera så mycket pengar.

Slutsatsen är att valet av gevärskolv beror på dina individuella behov och preferenser. Om du söker högsta möjliga precision och är villig att investera i en högkvalitativ kolv som är skräddarsydd efter dina behov, är KKC kolvar ett utmärkt val. Om du söker en ergonomisk och prisvärd kolv som kan passa för en rad olika behov, kan GRS kolvar vara ett bättre alternativ.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 5 / 5. Antal Röster: 5

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.