10 Populära Fåglar På Nya Zeeland

fågel på nya zeeland guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Om du planerar en resa till Nya Zeeland är det viktigt att känna till det lokala djurlivet. Detta vackra land är hemvist för några fascinerande varelser, inklusive 10 fåglar som du kanske inte har hört om tidigare.

I den här guiden kommer vi att presentera dig för var och en av dessa fåglar och ge dig tips om hur du kan upptäcka dem. Så om du vill komma nära och personligen med Nya Zeelands fågelboende, läs vidare!


De 10 Mest Populära Fåglarna På Nya Zeeland:

1. Kiwi

Denna nattliga fågel är ett av Nya Zeelands mest ikoniska djur och nationalfågel. Du kan hitta dem i skogar i hela landet men de är notoriskt skygga, så du måste ha tålamod om du vill få en skymt av dem!

kiwi fågel nya zeeland

De är relativt små till storleken med långa, böjda näbbar som de använder för att leta efter insekter på marken. Deras fjäderdräkt är mestadels brun och grå med några vita fläckar, vilket hjälper dem att smälta in i sin skogsmiljö.

2. Kea

Kea är en stor papegoja som finns i de alpina regionerna på Nya Zeeland. De är mycket nyfikna och har varit kända för att närma sig människor och till och med stjäla mat från intet ont anande turister!

KEA fågel Nya Zeeland

De är mestadels gröna med en röd underkänsla och en böjd gul näbb. De är en av de enda alpina papegojorna i världen och kan ofta ses sväva runt bergstoppar

3. Tui

Tui är en annan vanlig fågel som förekommer i Nya Zeelands skogar. De är lätta att känna igen på sitt distinkta rop, som låter som en klockringning.

tui fågel Nya Zeeland

De är mestadels svarta med en vit krage och har en lång böjd näbb. Tui ses ofta i par eller små grupper som letar efter insekter i träden

4. Pukeko / Swamp Hen

Pukeko är en typ av sumphöns som finns över hela Nya Zeeland. De är mestadels svarta med en ljusblå fjäderdräkt på rygg och vingar.

pukeko fågel Nya Zeeland

De har långa röda ben och fötter som de använder för att vada genom träsk och våtmarker i jakt på föda. Pukeko är också kända för att äta kycklingar och andra smådjur, så akta dig om du stöter på en!

5. Pīwakawaka / Fantail

Fantail är en liten fågel som finns i skogar och buskmarker över hela Nya Zeeland. De är lätta att känna igen på sina långa svansar som de använder för att balansera när de sitter på grenar.

fantail-piwakawaka fågel Nya Zeeland

Fantails är mestadels grå med vit underbuk och har svarta markeringar på vingarna. De är kända för sin vänliga natur och närmar sig ofta människor

6. Morepork / Ruru

Moreporken är en typ av uggla som finns på Nya Zeeland. De är nattfåglar och ses sällan på dagen.

MOREPORK ruru fågel Nya Zeeland

De är oftast bruna med vita fläckar på vingarna och har stora runda ögon.

7. Kererū / Skogsduva

Kererū är en stor fågel som finns i skogar över hela Nya Zeeland. De är oftast grå med vita fläckar på vingarna och en svart svans.

skogsduva kereru fågel Nya Zeeland

Skogsduvorna äter frukt och frön som de hittar på marken eller i träden. De är också kända för att de äter andra fåglar, så var försiktig om du ser en sådan!

8. Takahē

Takahē är en stor fågel som bara finns på Nya Zeeland. De är mestadels blå med en grönaktig nyans och har en lång näbb.

takahe fågel Nya Zeeland

Takahē är mycket sällsynta och finns bara i några få avlägsna områden i landet. De är skyddade enligt lag och ses ofta i naturreservat. De kan ej flyga.

9. Kōkako

Kōkako är en medelstor fågel som finns i skogar över hela Nya Zeeland. De är oftast blå med en grå nyans och har en lång näbb.

kokako fågel Nya Zeeland

Kōkako äter insekter och bär som de hittar i träd. De är också kända för att äta andra fåglar, så var försiktig om du ser en!

10. Weka

Weka är en stor fågel som bara finns på Nya Zeeland. De är mestadels bruna med vita fläckar på vingarna och har en lång svans.

weka fågel Nya Zeeland

Weka är mycket sällsynta och finns bara i några få avlägsna områden i landet. De är skyddade enligt lag och kan ofta ses i naturreservat.

Fantastiska Fåglar På Nya Zeeland

Nya Zeeland är hem till otroligt många olika arter av fåglar, och dessa har varit en handfull av exempel. Med ett så varierat utbud av fåglar är det inte konstigt att Nya Zeeland är ett paradis för fågelälskare från hela världen!

Så om du någonsin är i Nya Zeeland, håll ögonen öppna för dessa fjäderfävänner. Vem vet, du kanske ser en!

Mer Läsning:


Hawaii är välkänt för sina vackra landskap och sitt varierande djurliv. Om du har turen att besöka detta tropiska paradis kommer du att få se några av de mest fantastiska fåglarna i världen!I den här guiden tar vi en titt på 10 av de mest populära fåglarna på Hawaii. Vi ...

Läs mer

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 1 / 5. Antal Röster: 1

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.