Primus Onja Stove: Test & Recension

primus onja stove recension

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Material:

Rostfritt stål

Vikt:

3300 g


Den stora utomhusmiljön lockar, och för många äventyrare är ett stabilt och pålitligt gasolkök en viktig följeslagare. Här kommer Primus Onja Stove, ett kompakt tvåbrännarkök för basläger från de svenska spismästarna på Primus. 

Med en design som är lika tilltalande för ögat som den är funktionell, lovar Onja Stove att vara det perfekta tillskottet till din friluftsköksutrustning. I denna recension granskar vi detta mångsidiga kök och svarar på frågan, "Är Primus Onja Stove rätt val för mina utomhusäventyr?"

En kompakt och smart design

Utrymmessparande och lätt att transportera

Primus Onja Stove är en perfekt förening av en utrymmessparande design som väger in på 3,26 kg (eller 2,6 kg utan ek-skärbrädan och tygsidopanelerna). Dess kompakta storlek gör den till det idealiska valet när utrymmet i bilens bagageutrymme är begränsat. Dessutom säkerställer bärselen att spisen är lätt att transportera, oavsett om du är på väg till parken för en picknick eller ger dig ut på en helgkajaktur.

X-faktorn i stabilitet

En av Onja Stoves mest framträdande funktioner är dess smarta X-formade design, som dras isär för att ge en stabil bas för matlagning. När du är klar trycker du helt enkelt ihop den igen, låser skärbrädan med remmen och vips! Den är packad och klar att åka.

Bränsleversatilitet och prestanda

Bekväma bränslealternativ

Primus Onja Stove är kompatibel med 100 g, 230 g och 450 g gasbehållare, vilket gör det enkelt att hitta bränsle på de flesta friluftsbutiker över hela världen. Denna bekvämlighet innebär att du kan växla mellan basläger och bivvygas, vilket sparar utrymme i ditt bagageutrymme och tält.

Laga mat med stil

Med trådjusteringsrattar för exakt lågkontroll och stora brännarenheter för rikligt med värme är Onja Stove välutrustad för dina matlagningsbehov. Trots vissa problem i blåsiga förhållanden presterar spisen beundransvärt, värmer vatten snabbt och ger en stabil bas för att laga läckra hamburgare vid lägerelden.

Stil och hållbarhet

Estetik och funktionalitet kombinerat

Primus Onja Stove är inte bara ett praktiskt val utan också ett stiligt sådant. Med avtagbara G-1000 sidopaneler, läder Primus-emblem och mässingsdetaljer ger detta kök en touch av skandinavisk design till din utomhusupplevelse. Dessutom ger den medföljande ek-skärbrädan både form och funktion till ditt lägerkök.

Vanliga frågor och svar

Hur rengör jag Primus Onja Stove?

De avtagbara G-1000 sidopanelerna kan enkelt tas av, rengöras och ersättas för att hålla spisen snygg och funktionell.

Kan spisen användas i blåsiga förhållanden?

Primus Onja Stove kan uppleva minskad effektivitet i blåsiga förhållanden. För att bekämpa detta behöver du hitta eller bygga ett vindskydd för optimal prestanda.

Vilka bränsletyper är kompatibla med Primus Onja Stove?

Köket fungerar med 100g, 230g och 450g gasbehållare, vilket ger ett brett utbud av bekväma bränslealternativ.

Slutsats

Primus Onja Stove är ett kompakt och snyggt val för äventyrare som vill förbättra sin friluftsmatlagningsupplevelse. Med en bekväm, utrymmessparande design och mångsidiga bränslealternativ är detta kök en solid följeslagare för dina utomhusäventyr. Den fungerar bra i de flesta förhållanden, men förvänta dig inte full effektivitet när vinden blåser. Onja Stove för med sig det bästa av skandinavisk matlagning till ditt friluftsliv - njut!

FÖRDELAR

  • Mycket kraftfull med två separata brännare
  • Smart design som underlättar transport
  • Stilren och modernt utseende
  • Hållbar och slitstark konstruktion

NACKDELAR

  • Dyrt alternativ
  • Inte det bästa vindskyddet i blåsigt väder

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.